Otuz Milyon Kelime

kitap önerisi

Bebeğin aslında anne karnında her şeyi algılamaya başladığından hep bahsedilir. Annenin duygularının, stresinin, sevincinin de bebeğe geçtiği de ayrı bir gerçek. Beyin gelişimi bebek doğduktan sonra da hızla devam ediyor ama o gelişimi nasıl destekleyeceğimizi gerçekten biliyor muyuz? Bebekle sadece konuşmak doğru bir yol mu yoksa her söylediğimiz kelimenin ayrı bir önemi mi var?

Eğer sizde bebeğin ilk üç yılının beyin gelişimi açısından çok kritik olduğunu düşünüyorsanız bu kitabı mutlaka okumalısınız. 

Her çocuk muhteşem bir potansiyelle doğuyor, bu potansiyeli geliştirmekte ilk yıllarda verdiği eğitim ile ailenin elinde.

Kitap, bir çok bilimsel çalışmadan örnekler sunarak bebeğinizle belirlenen yöntemler çerçevesinde konuşmanın önemini vurguluyor.

Kitapta bahsedilen "OMK" yani Otuz Milyon Kelime yöntemini detaylı açıklayarak verdiği örneklerle ailelere de yol gösterici oluyor.

Ufak bir örnek yazmak gerekirse; bebeğinize gece yatarken "Hadi pijamalarını giyelim" demek yerine "Hadi artık gece oldu, uyku vakti geldi. Mavi renkli pijamalarını giyelim. Pijamalarının 5 düğmesi var. Bak 1-2-3-4-5" gibi hem renkleri hem de sayıları içeren detaylı bir anlatım yapabilirsiniz.

Çocukların bebekken duyduğu her sayısal ifade ile beyinleri çok daha fazla gelişiyor ve ileride matematikte başarılı olma oranları artıyormuş. Bu da kitapta verilen bilimsel örneklerden birisinde anlatılıyordu.

Özetle, her anne babanın özellikle anne baba adaylarının okumasını tavsiye ediyorum. Bebeğinizin gelişimi için çok faydalı ve yönlendirici bir kitap.

Keyifli okumalar.
Sevgiler.

2 yorum

  1. Söz konusu sağlıklı yaşam olunca "Calcium Bentonite Clay: Nature’S Pathway to Healing Balance, Detox, Stimulate, Alkalize" kitabını da okumanızı tavsiye etmek istedim. Bu kitabı okuyup, bahsi geçen kalsiyum bentonit kilini uygun dozlarda kullanıp deneyimlerinizi/izlenimlerinizi paylaşmanız iyi olurdu.
    (https://www.amazon.com/Calcium-Bentonite-Clay-Stimulate-Alkalize-ebook/dp/B0794T8ZV9)
    Referanslar: http://www.mucizebentonit.com/makaleler.htm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bentonit kili konusunu çok uzun süredir inceliyorum ama henüz kullanmadım. Öneri için teşekkürler.

      Sil