Secret Ingredients Belgeseli


belgesel

Secret Ingredients



Yine farklı ve aydınlatıcı bir belgesel paylaşmak istiyorum. https://secretingredientsmovie.com/ adresinden detayları inceleyebilir ve sadece bir hafta ücretsiz olarak yyayınlanırken izleyebilirsiniz. Bence kaçırmayın.

Bu belgesel GDOlu besinler ve kronik hastalıklar arasındaki bağlantıyı örnekler üzerinden anlatıyor. 

🌱 Sağlıklı yaşam için çaba sarf eden bir aile düşünün. Spor yapıyorlar, iyi beslenmeye çalışıyorlar ama  çocukların birisi otizm spektrumlu, diğerleri astım ve alerjiler ile mücadele ediyor. Annenin kronik ağrı şikayetleri var babanın ise göğsünde tümör var. 

🌱 Sonra bize ne oluyor diye sorguluyorlar ve anne beslenme, biyokimya, otizm gibi konularda eğitim almaya başlıyor. 3-4 yıl ailecek terapilere gitmişler ama sonuç alamamışlar ta ki yedikleri değiştirene kadar. Organik beslenmeye başlıyorlar. 

🌱 Alerji, otizm, dikkat eksikliği, depresyon gibi bir çok hastalığı GDO'lu gıdalara bağlıyorlar. Otizm spektrumlu çocukların aileleri de organik  beslenme ile çocuklarındaki değişimi anlatıyorlar. 

🌱 GLIFOSAT'ın bize, hormonlarımıza, bağırsaklarımıza nasıl zarar verdiği anlatılıyor. Hatta otizm belirtileri gösteren bir çocukta yapılan bir glifosat tahlilinde normalin 8 katı çıkmış. Diyet sonrası tüm belirtiler yok olmuş.
Bu arada bir ufak not: Otizmin çok fazla çeşidi var ve hepsi için beslenme ile iyileşme geçerli olmayabilir. O da belirtiliyor. 

🌱 MONSANTO'nun tarım ilaçlarının kanser yaptığını anlatılıyor ve büyük firmaların nasıl bir düzen içinde olduğundan bahsediliyor. Bu arada 2 gün önce yayınlanan haberde ⚠️ Bayer'in satın aldığı Monsanto firması ABD'de kanser hastası bir çifte iki milyar dolar tazminat ödemeye mahkûm edildi.⚠️ başlığını görmüşsünüzdür. 

🌱 Özetle, yiyeceklerimiz içindeki gizli zehirler hakkında bizi uyaran ve bilgilendiren bir yapım. Eee ne yiyeceğiz o zaman derseniz ona benim de bir cevabım yok. En azından mısır ve soyadan uzak durmayı tavsiye ediyor çünkü listenin en başında onlar var. 

🌱Michelle Perro'nun belgeselde çocuk sağlığı konusunda güzel paylaşımları oluyor. Karşınıza çıkarsa dinlemenizi tavsiye ederim.

Benden bu kadar, artık bunları izlemeyeceğim demiştim ama izledim sonra da yazmadan duramadım.

Sevgiler🍀

Hiç yorum yok