Tahinli Granola

ev yapımı granola

Kendimi överek ve şahane oldu diyerek başlamak istiyorum. Neden granola denemesi yaptın derseniz :) çünkü hayatımda görmediğim kadar granola, müsli vb. ürünleri marketlerde gördüm. İstanbul'dayken de marketler de vardı ama Münih'te sağlıklı versiyonu olduğu iddia edilen, vegan olan, glutensiz olan, şekerli - şekersiz  o kadar çok çeşit var ki, ne zaman markete girsem sağımı solumu bin çeşit müsli kaplıyor. Evdekilerden de bir talep olunca denemek istedim.


Büyük övgü topladım, bu yüzden tarifi rahatlıkla paylaşıyorum. Daha önceden karabuğdaylı granola yapmıştım. O tarifi de incelemenizi tavsiye ederim.

Aslında uzun uzun yazılacak, zor aşamaları olan bir tarif değil. Tüm malzemeleri bir kapta karıştır ve fırın tepsisine dök, sonra da arada karıştır :)

granola

* Tüm kuru malzemeleri derin bir kapta karıştırdım.

* Fındık ve cevizi bıçak yardımıyla ufak parçalara bölüp ekledim.

* Elmayı ufak parçalara kesip ekledim.

* Tahini karışımın üzerine dökerek iyice karıştırdım.

* Fırın tepsisine karışımı ince bir tabaka halinde yaydım.

* 150 C'de fırını çalıştırdım ve 10 dakika da bir karıştırdım. Yarım saat sonra hazır oldu.

* Fırından çıkardıktan sonra (tamamen isteğe bağlı) evde vegan damla çikolata vardı. 1 yk kadar damla çikolata ekleyip karıştırdım.

granola

İşte evde granola yapmak bu kadar basit. Ben glutensiz yulaf alıyorum, bazı markaların marketlerde var. Ona da dikkat edebilirsiniz.

Afiyet olsun:)

Malzemeler
3 sb yulaf
1 sb ceviz ve fındık karışımı
2 yk kuru üzüm
2 yk ay çekirdeği
1/2 elma
1 yk susam
2 yk dut
1/2 sb tahin

Hiç yorum yok