Chia Tohumu Çimlendirme

çimlendirme

Uzun süredir bakliyat çimlendirmenin faydalarını araştırıyorum ve bakliyatları filizlendirerek kullanmaya çalışıyorum. Hatta mercimek, karabuğday, ay çekirdeği, maş fasulyesi gibi farklı filizlendirme denemelerimi detaylı olarak Filizlendirme Mucizesi yazımda anlatmıştım.

Bu sefer biraz daha farklı bir yöntemle chia tohumu çimlendirdim. Kısa sürede ufak bir bahçem oldu.

Chia Tohumu Çimlendirme

Instagram hesabımda chia tohumu çimlendirirken aşamalarını paylaştım. Bu kadar ilgi çekeceğini hiç tahmin etmemiştim😊 Benim için sadece bir oyun gibi başladı ama sonra kocaman bir chia tohumu bahçem oldu.

Chia Tohumu Çimlendirme Aşamaları

Chia tohumu çimlendirme için gereken malzemeler 2 yk chia tohumu, su ve ince tülbent gibi bir bez. Ben oğlumun hiç kullanmadığımız omuz bezini kullandım. Ayrıca özel olarak satılan çimlendirme kaplarına ihtiyacım olmadı.


🌱Önce chia tohumunu üzerini örtecek kadar su ekleyip karıştırdım ve 1 gece buzdolabında beklettim.

🌱Sabah chia tohumları suyu emmiş ve şişmişti. Şişince jel kıvamına geliyor.

🌱İnce bir tabaka halinde bezimin üzerine yaydım. Bu arada bezimi ikiye katlayıp içine chia tohumlarını yaydım ve üzerini örttüm.
filizlendirme
1.günün sonu
🌱Her gün günde üç defa elime su alıp tohumlarının üzerine serptim. İlk günler kritik çünkü tohumlar nemli olmazsa kuruyor. Bu aşamaya dikkat etmek lazım.

çimlendirme
3.günün sonu
🌱5. Günün sonunda tohumlar iyice yeşermiş ve uzamıştı.

filizlendirme
4.günün sonu
Altıncı günün sonunda ise yeşillikleri kesip salatamıza ekleyip, yedik😍

Chia tohumlarını çimlendirirken mutfakta, normal oda sıcaklığında çimlendirdim. Direkt ışık almayan bir noktada tuttum ancak karanlık değildi.
Yapraklar oluştuktan sonra cam önünde ışık alan bir noktada bekletmeye başladım. 

Chia Tohumu Çimlendirme Faydaları

Bu tarz tarifler aslında çok zormuş gibi algılansa da hem pratik hem de sağlığımız için faydalı. Aynı küçükken pamuk içinde filizlendirdiğimiz fasulyeler gibi :) Mikro yeşiller beslenmemizde yer vermemiz çok önemli, mikro yeşillerin aynı bitkinin yaprağından 4 ile 6 kat daha fazla besleyici özelliğe sahip olduğu söyleniyor. Ayrıca filizlenmiş mikro yeşillerdeki klorofil yani yaprağının yeşil bölümünün de ek bir faydasını elde edebileceğimiz belirtiliyor.

Dilerseniz mikro yeşillerin faydaları konusunda PUBMED üzerinde bu konuda yayınlanan bir çalışmayı da inceleyebilirsiniz.

Chia Tohumu Filizleri Nasıl Kullanılır?


Chia tohumu filizlerinizi dilerseniz salatanıza veya omletlerinize ekleyebilirsiniz. 

Youtube kanalımda Chia Tohumu Çimlendirme ile ilgili kısa bir video hazırladım. Onu da izleyebilirsiniz.

Soru ve yorumlarınızı bekliyorum.
Sevgiler

1 yorum

  1. Ne güzel olmuş yeşil yeşil canım afiyet bereket olsun insallah

    YanıtlaSil