Nasıl ücretsiz online eğitim alabilirim?

ücretsiz eğitim

Ücretsiz Online Eğitim Siteleri

Tarif paylaşımlarım dışında blogdaki Kendime Notlar bölümünü de çok seviyorum. Yazıların mümkün olduğunca detaylı ve bilgilendirici olmasına özen gösteriyorum.

Eğer Hakkımda bölümünü okuduysanız Endüstri Mühendisi olduğumu öğrenmişsiniz demektir :) Son bir kaç yıldır "ev hanımı" rozetini takmış olsam da :) kurumsal hayat içinde aktif olarak var olmasam da eğitim almaktan, belgeselleri ve bilgilendirici paylaşımları takip etmekten hiç vazgeçmedim.

Geçen gün bir online eğitim alırken, "Benim gibi kaç kişi var, aslında takip ettiğim siteleri paylaşsam ve herkes faydalansa" diye düşündüm.

Bu yüzden ücretsiz online eğitim ve sertifika alabileceğiniz, takip edebileceğiniz siteleri sizler için derledim. Bence dev hizmet :)

🍀 Ben en çok Stanford Üniversitesi'nin online kurslarını inceliyorum, sanırım ilk orayı keşfettiğim için bir gönül bağı oldu :) Ücretsiz kursları tamamladıktan sonra eğer isterseniz belli bir ücret ödeyip sertifikasını da alabilirsiniz. 


Ben beslenme, psikoloji, çocuk sağlığı, hamilelik gibi farklı konularda eğitimler aldım. Siteye üye olduktan sonra konu başlıkları arasından seçim yapıp dilediğiniz eğitimi alabilirsiniz.

https://online.stanford.edu/courses sitesi üzerinden eğitimleri inceleyebilirsiniz.

🍀 Geldik ikinci sırada en sevdiğim eğitim sitesine https://www.coursera.org/ Sağlıktan, bilgi teknolojilerine, psikolojiden sanata bir çok farklı konuda ücretsiz online eğitim alabilirsiniz. 

Ben çocuk beslenmesi, emzirme dönemi, yiyecekler ve beslenme gibi konularda online kursları tamamladım. Chinese Medicine eğitimine de başladım ama daha sonra devam edemedim, onu da en kısa sürede tamamlamak istiyorum.

🍀 EDX ise son zamanlardaki keşiflerimden :) Harika bir site ve gerçekten MIT, Berkeley, Harvard gibi bir çok üniversite ile iş birliği var. Endüstri Mühendisi olduğum için "engineering" başlığı altındakileri ve Mühendislik Yönetimi yüksek lisansı yaptığım için de "Business & Management" başlığı altındakileri incelemedim. "Humanities" konuları daha çok ilgimi çekti ve "Psikolojiye Giriş" eğitimine kaydımı yaptırdım. 12 haftalık bir eğitim, umarım çocuklardan vakit bulup tamamlayabilirim.
https://www.edx.org/

🍀 Udemy, uzun bir süredir incelediğim ama bir türlü aktif kullanıma geçemediğim bir site. Ücretli ve ücretsiz kursları var. Konu alanı çok geniş. Blog açmaktan glutensiz beslenmeye, latin danslarını öğrenmekten program yazmaya kadar her konuda eğitim var. İsterseniz eğitmen olarakta kendinizi kaydettirip bir eğitim sunabiliyorsunuz.  Bence inceleyin :)

https://www.udemy.com/

🍀 The School of Life'ın e-bültenine uzun süre önce kayıt olmuştum. Güzel içerikli e-postalar geliyor. Buradaki eğitimlerin çoğu ücretli ancak dilerseniz youtube kanalındaki farklı konulardaki kısa videoları inceleyebilirsiniz.

https://www.theschooloflife.com/

🍀 Louise Hay'i ve kitaplarını duymuşsunuzdur diye düşünüyorum. Eğer bir hastalığınız varsa ve modern tıp ile henüz bir sonuca ulaşamadıysanız onun kitaplarından fikir alabilirsiniz. Bir kaç kitabını ben de okudum.
Hay House, üzerinden çeşitli online eğitimler alabilir, seminerlere katılabilirsiniz. Son zamanlarda özellikle yazarlık ile ilgili çok güzel yönlendirmeleri ve paylaşımları oluyor. İilgi ile takip ediyorum. Siteyi incelemenizi tavsiye ederim, kendinizden bir şeyler bulma ihtimaliniz çok yüksek.
https://www.hayhouse.com/

🍀Alison'da da yine diğer bahsettiğim eğitim sitelerinde olduğu gibi bir çok farklı uzmanlık alanında eğitimler var. Burada eğitimler sertifika ve diploma olarak ikiye ayrılmış. Sertifika eğitimleri genellikle 2-3 saat sürüyor, diploma eğitimleri ise 8-10 saat arası sürüyor. Keyifli içerikler için inceleyebilirsiniz.
https://alison.com/

🍀 Future Learn sitesindeki konu başlıkları da diğer paylaştığım sitelere paralel. İyi üniversiteler ile işbirlikleri var. "Parenting" başlığı altındaki eğitimleri beğendim. Detaylı inceleyip, bir eğitim seçebilirim.
https://www.futurelearn.com/

🍀 Khan Academy sayfasını da çocuklar için önermek istiyorum. Sınıf ve konu bazlı ders anlatım videolarına bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

http://www.khanacademy.org.tr/

🍀Veee son önerim de Nonprofit Ready

https://www.nonprofitready.org/

Umarım sizlere de ücretsiz online eğitim ve sertifika almanız konusunda faydası olur. Daha çok kişinin faydalanması için yazıyı paylaşmayı unutmayın. 

Sevgiler :)

5 yorum

  1. Merhaba tabii butun site icerikleri ingilizce degil mi? Anadolu lisesi ve sonrasi yari ingilizce üniversite eğitiminden sonra bile boyle içerikli sitelerde çeviri sirasinda zorlaniyorum ozellikle mesleki terimlerde. Bir sure sonra sozluk vb. Yorulup usaniyorum bunun icin onerebileceginiz bir sey varmi kullandığınız program ya da herhangi bisey.. degerli onerileriniz icin cok tesekkurler ayrica. Ozlem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bu alanda türkçe kaynak bulmakta biraz zorlanıyorum ama Udemy ve Khan Academy türkçe, inceleyebilirsiniz :) Bu tarz videoları izlerken altyazıyı da ingilizce olarak açıyorum böylece kaçırdığım yerlerde destek oluyor. Sözlüksüz zor, haklısınız.

      Sil
  2. Paylaşımlarınız için çok teşekkürler hepsi de birbirinden değerli. Konu dönüp dolaşıp İngilizceye gelmeseydi daha da muhteşem olacaktı ama yapacak birşey yok:( atalarımız boşa dememiş 'ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin' diye bu durumu da bir şekilde aşacaz artık :) Emeğinize sağlık tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şuanda Almanca ile mücadele içindeyim, epey zorluyor ama öğrenmeye çalışıyorum :)

      Sil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil