Münih'te Çocuklar ile Yapılabilecek Aktiviteler

münchen

Yeni bir şehirde yaşamaya başlayınca bir de çocuklar varsa herkes adaptasyonu hızlandıracak etkinlikler arıyor. Münih'e taşınalı 5 ay oldu ve ilk haftadan itibaren nereye gitsek, nereleri gezsek diye araştırmalara başladık.
Bu yüzden Münihli Göçmen Anneler facebook grubunun da desteği ile bu listeyi hazırladık. Umarım herkese faydası olur. Münih'te çocuklar ile yapılabilecek 37 aktiviteyi ve daha detay incelemek isterseniz diye linklerini paylaşıyorum :)

Verkehrzentrum

Trafik araçlarını 3 ayrı sergi salonunda eski arabalar, trenler, vagonlar ile anlatan ve çocuklar ile gezmesi çok keyifli bir müze. Giriş büyükler için 7€, dilerseniz 15 €'ya aile bileti de alabilirsiniz. İsterseniz gitmeden önce online bilet alabilirsiniz.




Museum Mensch und Natur

Doğa, bilim ve insanlık tarihi üzerine bir müze. Bu müze ile ilgili farklı yorumlar var. Sevenler olduğu kadar içeriğini zayıf bulanlar ve yapıyı eski bulanlar da var. Ayrıca müze içerisinde tek dil olarak Almanca kullanılmış olması da yapılan eleştirilerden. 

Almanya şartlarına göre harika bir müze olmamakla beraber çocuk ruhuna hitap ediyor. İnteraktif oyunlar, quizler ile ilginç şeyler görüp, çocukların da öğrenebileceği bir müze. 5 yaş sonrası çocuklar için daha uygun.

Müzede çocuklar için bir çok etkinlik planlanıyor ve internet sitesi üzerinden yayınlanıyor. Giriş büyükler için 3.5 € Çocuklar için 2.5 €



Wichtelwerk

İçinde tırmanma, karting pisti, labirent, top havuzu gibi bir çok etkinliği barındıran kapalı bir oyun alanı. Ayrıca bebekler için üst katta ayrı bir oyun alanı da var.

Ücretler çocukların yaş aralığına ve güne göre değişiyor. Bu yüzden çalışma saatleri ve ücret bilgisini içeren sayfanın linkini paylaşıyorum.

Deutsches Museum

Deutsches Museum'un tüm katlarını ailecek gezeriz diyorsanız en az 4 saat ayırmanız gerekiyor. Her kat farklı bir konu üzerine dizayn edilmiş ve interaktif oyunlar da var.
Ayrıca çocukların keyifli vakit geçirebileceği büyük bir çocuk oyun alanı da var. Sanırım erken saatlerde gitmek daha uygun olabilir, biz cumartesi öğleden sonra gitmiştik ve çok kalabalıktı.
Yazın, çocuk oyun alanında su oyunları da oluyormuş. Çamaşır kutuma makinesi, saç kurutma makinesi gibi ekipmanlar olduğu için çocuklar rahatlıkla oynayıp, ıslanabiliyorlarmış :)


Flughafen München

Münih havaalanı içerisinde Terminal 1 ile Terminal 2 arasında Mc Donalds'ın üzerinde çocukların oyun oynayabileceği keyifli bir alan.

Kapalı oyun alanı ve dışarıda da oyun parkı var, ayrıca 1 € ödeyerek tepeye çıkıp uçakların kalkışı da izlenebilir.
0-3 yaş arasındaki çocuklar aileleri ile oyun alanında kalabilir, 3 yaş üzerindeki çocuklar tek başına kalabilir.

Grünwalder Freizetpark

Kışın (açık hava) buz pateni, yaz-kış açık/kapalı havuz, tenis kortları, futbol sahaları, kapalı spor alanındaki aktiviteler, geniş kapsamlı yaz okulu, açık hava oyun parklarıyla muhteşem bir sosyal tesis.


Kletterwald München

8 yaş üzerindeki çocuklar için çok eğlenceli, nefes kesen ama güvenli bir macera yaşayabilecekleri, tırmanış yapabilecekleri bir alan. Bir benzeri de İstanbu'da olan Forestanbul'da ailecek çok eğlenmiştik.

Etkinlik ortalama 3 saat kadar sürüyormuş ve fiyatlar yaş aralığına göre değişiyor.


Marchenwald

Marchenwald, 3-4 yaşından sonra gidilebilinecek masal ormanı. Çocuklar için orman içine dağıtılmış lunapark diyebiliriz. Masal kahramanları ile akşama kadar eğlenebilirler. Münih'e araba ile uzaklığı 20 dk.


Westpark Wasserspielplatz

Çocuklar ayakları kaydığında kendilerine hakim olabilecek becerideyse ve yaştaysa yakındaki büfeden kahvenizi alıp güneşlenebilir, hatta hafta içi ise piknik yapabilirsiniz. Westpark'ın öbür ucunda da devv kaydıraklar, güzel biergartenlar ve mangal yerleri var. Ailecek keyifli bir gün geçirmek için plan yapılabilir.

Ponyhof Weil

Çocukların ücret karşılığı ata binebildiği, ,içinde kanguru ve zebra gibi çeşitli hayvanlara barındıran park

⭐Lilalu Olympiapark

Sadece tatil dönemlerinde açık ancak küçük çocuklar için bile ideal bir alan. İnternet sitesinde açık olduğu haftalar ve günler belirtilmiş. Çocuklar için atölyeler, kurslar ve spor imkanı sunuyor.

⭐Polariom Germering

Buz pateni sevenler için ideal, kapalı bir buz pateni alanı. Eissporthalle/Polariom Germering diye de geçiyor Google Maps’de. Buz pateni ve buz hokeyi kursları da, serbest kayma saatleri de var. Soğuk günlerde plan yapmak için ideal bir alan. 


⭐Wildpark Poing

Nefis bir doğal hayat parkı. Hayvanat bahçesi kadar çok hayvan yok ama keçiler, bambiler serbest geziniyor ve parktan satın alabileceğiniz kuru mamalarla elle besleyebiliyorsunuz. Belirli saatte baykuş, atmaca vb kuşların ücretsiz gösterileri oluyor. Ormanlık alanda geziyorsunuz. Çok doğal ve keyifli bir ortam. Ayrıca içinde kocaman piknik ve oyun parkı alanları mevcut. 

Ailecek çok keyifli vakit geçirilebilecek bir yer. Havalar sıcakken ekstra tavsiye olunur 🙂 (Not: Bira bahçesi de mevcut.)

Kışın çok soğuk olduğu için pek tavsiye edilmese de bahar aylarında çocuklar ile yapılabilecek harika bir aktivite.


hayvanat bahçesi

Ücret bilgileri ve açılış - kapanış saatleri için internet sitesinin linkini paylaşıyorum.


⭐Münih Çocuk Tiyatrosu

Çocuklarla kış aylarında masal dünyasına yolculuk "Münih çocuk tiyatrosu"nda da mümkün. Biletleri çok uygun fiyatlı oldugu için her yıl kapandı kapanacak söylentileri ile Münih lilerin yüreğini hoplatan ve hep son anda sponsor bulmayı başaran bir çocuk tiyatrosu. 

⭐Waldwirtschaft

Canlı Jazz müziği olan Biergarten ve restoran bölümü olan bir mekan. Kaydıraklı bir parkı, onun arkasında da ücretli trambolin, 2 kisilik salıncak ve kepçe var. Aynı zamanda oradan da direk Isar kenarına ve orman yolunda yürüyüşe çıkabilirsiniz. Büyük bir park yeri de mevcut hafta sonu ücretli ve hafta içi ücretsiz.


⭐Dinosaurier Museum Altmühltal

Münih'e 1 saat uzaklıkta, dinazor meraklısı çocuklar için ideal bir müze. Açık havada orman içinde dinazor maketleri, bebekler için kum havuzu, büyük çocuklar için taşların içine saklanmış fosiller gibi bir çok etkinlik var.
Müze çıkışı belki Ingolstadt'a uğrayıp kısa bir gezi de planlanabilir.

⭐Botanik Bahçesi

Nymphenburger Sarayı'nın arka tarafındaki botanik bahçe çocukların değişik bitkileri keşfetmesi için ideal bir etkinlik olabilir. Sürekli değişik etkinlikler, sergiler (kelebekler, örümcekler vb.) planlanıyor. Sergi yoksa bile gezmek ve doğayı keşfetmek için güzel bir ortam.

⭐Sealife

Olympiapark içinde çeşitli, renkli balıkların, deniz canlılarının görülebileceği, çocukların çok ilgisini çekebilecek bir etkinlik alanı. Dilerseniz yıllık 35 € ödeyerek sınırsız ziyarette edebilirsiniz.


Sealife'ın çok yakınında BMW Welt var, çıkışta ziyaret edilebilir. Çocuk alanından vakit geçirilebilir.

⭐Gut Aiderbichl

Bir çok hayvanın serbest şekilde dolaştığı, içinde çocuk arkı olani ücret karşılığında çocukların ata da binebildiği etkinlik alanı. 

https://www.gut-aiderbichl.com/

⭐Hellabrunn Tierpark


Sanki ormanın, çok büyük bir yeşil alanın içine yollar yapmışlar, biz de ailecek onların arasında geziyoruz gibi hissettim.
Bu büyük alanda tüm gününüzü geçirebilirsiniz. Yemek yiyebileceğiniz 5-6 çeşit restaurant var ayrıca çocuklar için çok keyifli parklar ve oyun alanları var.


Girişte size hayvanat bahçesinin planı, etkinlik saatleri ve hayvanların beslenme saatleri ile ilgili bir bilgi kağıdı veriliyor. Biz kaçırdık ama beslenme saatlerini takip etmek keyifli olabilir diye düşünüyorum. Keçilerin olduğu bölüme de mutlaka uğrayın.



Hayvanat bahçesinden ufak bir videomuz bile var. İzleyebilirsiniz.

https://www.hellabrunn.de/


⭐Schongauer Marchenwald 

Orman içinde çocukların masalları yaşayabileceği bir alan. İçinde farklı hayvanlar (keçi, koyun, tavşan, papağan...) barındırıyor, ayrıca trene binip park içinde gezi yapılabiliyor.

https://www.schongauer-maerchenwald.de/de

⭐Skylinepark

Çok büyük bir eğlence ve tema parkı. İçinde 60'ın üzerinde etkinlik var. Park planını ve etkinlikleri detaylı incelemek isteyenler için park planı sayfasını paylaşıyorum. Boyu 110 cm altındaki çocuklar için ücretsiz.

https://www.skylinepark.de/parkplan/

Cafeler

Turncafe Schwabing (Giris Ücreti) , Hafta sonu rezervasyonlu

Café Glückskind : 3 yaşa kadar çocuklar için uygun olan küçük bir oyun köşesi var. 

Oberpollinger 5.kattaki oyun odası

La Sophia : Ulaşımı kolay ve çocuklar için de bir köşesi var.

Wirtshaus am Bavariapark : Çocuk alanı olan güzel bir mekan ayrıca dışarı da çocuk parkı olduğu için yazın da iyi bir alternatif.


⭐Erding Erdino


Tırmanma kuleleri, şişme kale, trambolin, toplar, futfol sahası gibi bir çok etkinliği olduğu Münih'e 30 dk mesafedeki 4000 m2 kapalı alanı olan etkinlik merkezi.

http://www.erdino.de/


⭐Erdbeeren Cafe 

Freiham tarafında bir çilek ve böğürtlen tarlası, internet sitesindeki fotolara açken bakmayın. Pasta fotoğrafları şahane.

İsterseniz dalından (abartmadan) yiyebilir isterseniz toplayabilirsiniz. Sonra da Erdbeeren Cafe de çilekli pasta, pizzagibi alternatifleri değerlendirebilir ya da çubuğa sarılan hamuru ateşte kendiniz pişirebilirsiniz.

Çocuklar minik derenin kenarında oynayabilirler. Çilek ve böğürtlen zamanı gidilmesi kesinlikle tavsiye edilen bir yer. 

Çok kalabalık olması sebebiyle yer bulmak, yiyecek bir şeyler alabilmek zor olabiliyor. 
Akşama doğru giderseniz, talep çok yoğu olduğu günler çilekler bitebildiği için tarlalar kapatılmış olabiliyor. Çilek toplama planınız varsa kabınızı yanınızda götürmenizde fayda var. 


Coco Loco

Çocuklar için Münit'te ilk açılan büyük oyun alanı. Gelen yorumlar dikkate almaya değer çünkü küçük bir çocukla büyük ve gürültülü bir alanda eğlenmeye çalışmak bir süre sonra çok daha yorucu olabiliyor.

Gelen yorumu aynen aktarıyorum :)

"Vaterstetten'de jux und tollerei ve Pasingteki Wichtelwerke kıyasla daha az sevdim. İçerisi biraz fazla soğuk geldi bize, top havuzu yok ki küçük çocuklar çok seviyor. Bir de sadece oyun alanlarında ayakkabı çıkarma şartı var, çok da büyük olmadığı için karda kışta çorapla başkalarının ayakkabılı geçtiği yerlere basmak hoşumuza gitmedi. Araba sürme kısmın da yardımcı kimse olmadığı için çocuklar arabalarla çarpıştıklarında veya yolun ortasında jetonları bitip kaldıklarında, o ağır arabaları yolda çekip durumu kurtaramıyolar. Fakat buranın havuzu da varmış, sanırım yazın açılan başka alanları da var. Oraların çok güzel olduğunu duydum. Kapalı oyun kısmı da eğer evinize yakınsa tercih edilebilir.

Bebekler için çok oyuncak yok. Çok rahat bir insan değilseniz, yanınızda da emanet edebileceğiniz başka biri de yoksa, "Ayy ne güzelmiş çocuğu bırakayım aşağıda oyuncaklarda oynasın, ben de kuş bakışı görebileceğim su yukarıdaki cafede rahat rahat kahvemi içeyim hayaliyle gitmeyin derim. Çocukların bayılacağı % 99. Gürültü çok. Çok sıcak yaz günlerinde, özellikle hafta sonu havalandırma zayıf kalıyor bazen. Mutlaka yanınıza kaymayan çorap ve yedek kıyafet, arada ter silmek için ıslak mendil, yara bandı 
(ne olur ne olmaz) alın giderken. Tavsiyem hafta sonu gitmeyin imkanınız varsa."

⭐Kinder und Jugendfarm Neuaubing

Küçük ve büyük çocuklar için bünyesinde bir çok etkinlik barındıran çiftlik. Büyük çocuklar dilerse çiftlikteki işlere yardım da edebiliyor. Ayrıca oyun parkı var. Keçi, koyun, tavşan gibi farklı hayvanları da görebilirsiniz.

http://www.jugendfarm-muenchen.de/


⭐Winter Spielplatz 

0-3 yaş çocuklar için ideal bir oyun alanı. Ücretsiz ama tabi ki bağış yapabilirsiniz. Sosyal bağ kurmak içinde güzel bir seçenek. 

⭐Feuerwehrmuseum München

Eski dönemlere ait yangın alarm sistemleri, üniformalar, radyolar, bina planları, fotoğrafların incelenebileceği bir itfaye müzesi ancak 1 Nisan 2019 itibariyle yenileme için bir süre kapalı kalacakmış, ne kadar kapalı kalacağı belirtilmemiş. 

⭐Blindham

Münih'e 30 km uzaklıkta olan bu parkta açık alanda hayvanlar var, beslenebiliyor. Kapalı oyun parkları çok güzel. Ayrıca parkların bir tanesi 3 yaştan küçük çocuklara da uygun. Açıkta da bir çok oyun parkı var. Kışın da uygun kıyafetlerle ideal :)


https://www.bergtierpark.de/

Feierwerk
İsterseniz Pazar sabahı canlı müzik eşliğinde açık büfe kahvaltı edip sonrasında çocuklarla birlikte Basteln yapabilirsiniz yaşa ve isteğe göre farklı konularda farklı odalarda veya programlarını takip edip haftanın farklı günlerinde çocuk tiyatrosu vb. aktivitelere ailecek katılabilirsiniz.
https://www.feierwerk.de/einrichtungen-projekte/dschungelpalast/ueber-uns0/

Legoland ve Europark

Tüm bunlara ek olarak Legoland ve Europark var. Biz henüz gitmedik, haziran ayında gitme planımız var. O zaman bol fotolu, yorumlu detaylar da ekleyebilirim. İncelemek isteyenler için internet sitesinin linklerini paylaşıyorum.

https://www.legoland.de/

https://www.europapark.de/de

Tulpen Garten

Ailecek keyifli vakit geçirebileceğiniz bir lale bahçesi. Bilet alarak giriş yapılıyor. Her bilete bahçeden üç lale alma hakkı veriliyor. Bahçede 150 çeşit lale var ve bahçeyi gezip lalenizi seçip buket yapabilirsiniz. Buket yapmak için de ayrı bir alan hazırlanmış. Bilet hakkınızdan daha fazla lale almak isterseniz lale başına 1 € ödemeniz gerekiyor.

https://tulpengarten.com/

lale

Sanırım şimdilik bu kadar, yazıyı okuduğunuz da sizlerde yorumlarınızı veya yeni yer önerilerinizi yorum olarak yazabilirseniz herkes faydalanmış olur.

Sevgiler.

8 yorum

  1. Şimdi aklıma geldi. Playmobil fun park var. Daha çok nürnberg'e yakın ama 1,5 saatte ulaşılabiliyor. Yazın daha ideal, çünkü sulu alanları var. Yanınıza mayo almanız iyi olur. Bütün günü burda geçirince akşam mışıl mışıl uyuyorlar 😊 çıkışta da oraya 3 dakika mesafede pizza cosmos'a gitmenizi tavsiye ederim 😊 https://www.playmobil-funpark.de/funpark-entdecken/attraktionen?gclid=EAIaIQobChMIp_zAwbS24AIVhzXTCh1UVAQzEAAYASAAEgKUy_D_BwE

    YanıtlaSil
  2. Bir de Therme erding var. Galaxy kısmında 27 tane su kaydırağı var. Havuzda da içecek içmek ve canlı müzik eşliğinde yüzmek mümkün. Kaydırakların bazıları bayağı sportif insanlar için, o yüzden biraz daha büyük çocuklara daha uygun, ama 3 yaşındakikere uygun olanlar da var. https://www.therme-erding.de/?gclid=EAIaIQobChMIp5jN2ra24AIV1ITVCh3BRQirEAAYAyAAEgJ5XPD_BwE

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam kızıma uygun bir yermiş, havalar güzelleşince hemen deneriz :)

      Sil
  3. Legoland'ı unutup yorumlara da yazdım 😊 biz paskalya sırasında gittik. Fiyatları biraz pahalı ama bazen indirim oluyor. Çok kalabalık olduğu için çok sıra var. Bazen bir saati geçiyor. Her yaşa uygun bir şeyler var. Bebekler için bile emzirme cafe'leri, alt değiştirmek için özel odalar var. Bir yaşında çocukların bile binebileceği şeyler var. Aynı şekilde sadece 8 yaş üstünün binebileceği şeyler de var. Bir gün yetmiyor ama her şeyi denemeye. Mayo ve havlu götürmek iyi olabilir, ya da en azından yedek kıyafet. Sulu atraksiyonlar var. Gerçi kurutucular da gördüm. İçerdeki yemek alternatifleri restoran kalitesinde (ve fiyatında). Yanınıza bol su ve yiyecek şeyler alın. Ayrıca içerde çok yorulan çocuklar için çocuk arabası kiralanabiliyor. Yeni eklemeler yapılmış ve inşaat devam ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bilgiler şahane oldu çünkü haziran başında Legoland planı yapmıştık hatta yanımızda 1.5 yaşındaki oğlum da olacak. Ben sormadan merak ettiğim her şeyin cevabını buldum. Tekrar teşekkürler:)

      Sil
  4. Merhabalar,

    Süper bir yazı olmuş emeğinize sağlık👏 Gezmeyi seven bir aile olarak tavsiye edilen yerleri haritada tavsiyelerle birlikte görüp teker teker gezebilmek adına mapsde işaretlemiştim. Kullanmak isteyen olursa linki : https://goo.gl/maps/Bi4vMrTnavXz8x2MA

    YanıtlaSil