Marie Kondo'nun Dizisi: Tidying Up


minimalizm


Marie Kondo benim için önemli bir karakter çünkü blogdaki ve instagramdaki ilk paylaşımım onun kitabı "Derle, Topla, Rahatla" hakkındaydı.

Bu ay Netflix'te 8 bölümlük bir dizisi yayınlandı, belki izleyenler olmuştur. Zaten yıllardır verdiği danışmanlığı bir dizi haline getirmişler. Kendi methodu olan #Konmari nasıl bu kadar ünlü oldu, nasıl tüm dünyaya yayıldı onu hiç aklım almıyor ama olmuş😉

Çocuklu ailelere, öğrenci evine, yeni çocuğu olacak bir çifte, eşini yeni kaybetmiş birisinin evine ziyaretlerde bulunuyor. Beraber evi geziyorlar. Tabi ki evlerde inanılmaz derecede çok eşya var. Hepsini izlerken kalbim sıkıştı. Nasıl bu kadar eşya birikir, nasıl bu kadar bir ev dağılabilir bilmiyorum. 

Marie Kondo gelerek yöntemi aktarıyor. Eşyaları düzenlerken 5 kategoriden bahsediyor.

👗Kıyafetler
📚Kitaplar
📑Kağıtlar (evraklar vb.)
🎁Komono (mutfak eşyaları, garajdaki eşyalar, ıvır zıvır diyebileceklerimiz)
🥉Duygusal bağımız olan eşyalar (fotoğraflar, sertifikalar, hediyeler, süsler vb.) 

Bir eşyayı elimize almamızı ve bize neşe veriyor mu diye düşünmemizi istiyor. Neşe veren eşyaların evimizde kalmasını öneriyor. Dizide de herkes bu yönteme göre kıyafetlerini ve diğer eşyalarını ayırıyor, düzenliyor, bir kısmını bağışlıyor. 

Evlerdeki değişim harika ama Türkiye'de kaç kişinin evi bu büyüklükte, kaç kişide bu kadar çok eşya var tartışılır. Ayrıca önerdiği katlama sisteminde bence kıyafetler çok kırışır ama herkes çok mutlu.

Yine de herkes kendinden bir şeyler bulabilir, evine, düzenine faydası olabilir diye düşünüyorum. İzlemeye değer bence😊

Sevgiler🍀

Hiç yorum yok