Fat, Sick & Nearly Dead Belgeseli


Sağlık ve beslenme konusunda belgeseller izlemeyi çok seviyorum. Böylece dünyadaki farklı uygulamaları, yöntemleri ve bilgileri de kolayca öğrenmiş oluyorum. Sıvı beslenmeyi deneyen bir çok kişi tanıdım ancak bu belgeseldeki Joe kadar iddialı kimseyi görmedim. Biraz radikal ve bence kesinlikle doktor kontrolünde yapılması gerekiyor ancak Joe'da çok işe yaradığı kesin. Kendimizi dinlendirmek için tatile çıkıyoruz ama neden vücudumuz için aynısını yapmıyoruz? sorusuna da cevap arıyor. 

Joe, 41 yaşında kötü beslenen ve otoimmun rahatsızlığı olan birisi. 60 gün boyunca sadece kendi hazırladığı sebze ve meyve suları ile beslenmeye karar veriyor ve hayatındaki değişimi anlatıyor. Yaşadığı fiziksel değişim gerçekten inanılmaz. Ayrıca kan değerleri de düzeliyor. 4 ay içinde de kullandığı tüm ilaçları bırakıyor. Tabi ki doktor kontrolünde.


Bu deneyimini başkaları ile de paylaşıyor, belgeselde arada o kişilerinde iyileşme süreçleri anlatılıyor. 10 gün bu şekilde beslenerek migren ağrılarından kurtulan birisi de vardı😊

Tavsiye ederim, izlemesi keyifli bir belgesel. Ben 60 gün sıvı beslenebilir miyim bilemedim ama kısa bir süre için denenebilir.


Sevgiler🍀


Hiç yorum yok