Patlıcanlı Kek



patlıcanlı kek tarifi

Keşke tatil dönüşlerinde kapıyı birisi açsa "Hoşgeldiniz, valizdeki kirlileri hiç kafanıza takmayın. Firmamız hepsini yıkayıp, ütüleyip getirecek😊" dese, "sizin şimdi dolabınız da boştur, market alışverişi de yaptık. Hiç üzülmeyin" dese güzel olurdu.

Böyle evler mutlaka vardır ama bizim ev değil. Neyse tatil dönüşü tüm kirli kıyafetler yıkandı, ütülendi, dolaplara yerleşti. 


Buzdolabında bekleyen sebzeler değerlendirildi, yemek yapıldı. Artık tüm işler bittiğine göre bloga yazabilirim. Dolapta bekleyen iki patlıcanla aslında zeytinyağlı bir yemek yapma planım vardı ama sonra malzemeler birleştikçe kek yapmaya karar verdim.

Bizim evdekilerden tam not hatta yıldızlı pekiyi alınca patlıcanlı kek tarifimi yazmak istedim. Aslında kışın yaptığım pırasalı kekin patlıcanlısı diyebiliriz. Malzemeler çok benziyor.

Patlıcanlı Kek Tarifi

* Patlıcanları soydum ve tabi ki soğuk suda beklettim ki kararmasınlar. Biber, soğan ve patlıcanları küp küp doğradım.


* Önce patlıcan, biber ve soğanı kendi buharında az zeytinyağı ekleyerek pişirdim. Sonra diğer malzemeleri (yumurta, karabuğday unu, mısır unu, zeytinyağı, tuz, baharat, sirke ve karbonat) ekleyip hamur kıvamına getirdim. 

* 170 C'de 25 dk kadar pişirdim. Bu kadar basit bir tarif ile harika bir lezzete ulaşabilirsiniz. Mutlaka deneyin. 

*Pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz. Karabuğday unu kullandığınızda hamur yoğun bir kıvamda olduğu için bazen pişip pişmediğini anlamak zor olabiliyor.

*Eğer tarifi sadece mısır unu ile yapmak isterseniz, hamurun dağılmaması için bir kaç kaşık yoğurt eklemenizi tavsiye ederim.

Sevgiler🍀


Malzemeler
2 adet patlıcan
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı soğan
2 adet yumurta
1 sb karabuğday unu
1 sb mısır unu
Zeytinyağı, tuz, baharat
1 yk sirke
1 çk karbonat
Üzeri için susam ve çörek otu

Hiç yorum yok