Aç Kalpler

film önerisi

Bir Çin lokantasının tuvaletinde mahsur kalan ve tanışan Jude ve Mina kısa süre içinde sevgili olur, evlenirler. Buraya kadar sevimli bir çift imajı çiziyorlardı ta ki hamilelik ve doğum sonrasına kadar.

Filmde Mina'nın vegan olduğu için yeterli beslenemediği vurgulanıyor. Gittikleri bir sergide fenalaşınca hastaneye kaldırılıyor ve bebeğin gelişiminin yeterli olmadığı anlaşılıyor. Burada çift arasında anlaşmazlıklar başlıyor.

Bir şekilde hamilelik süreci atlatılıyor ve doğum gerçekleşiyor. Mina kesinlikle bebeğine et ve hayvansal gıda yedirmiyor ancak babası Jude bebeği gizlice doktora götürüyor. Daha sonra Jude ve annesi bebeği kurtarmak için beraber mücadeleye başlıyor.


Filmi, çocuğu için endişelenen bir babanın gözünden izliyoruz ama veganlar bu filme nasıl tepki verdi merak ediyorum. Film boyunca bir anne nasıl bu kadar takıntılı olup bebeğine zarar verebilir diye düşünüyoruz.

Muhteşem bir film diyemem ama hamilelik, doğum ve ek gıdaya geçiş sürecini yeni yaşayan bir anne olarak beni etkiledi. Ayrıca sağlıklı beslenmeyi takıntı haline getirdiğimizde kendimizi nasıl farklılaştırdığımız ve hayattan kopardığımızı da gösteriyor.

Sonuçta her şeyin fazlası zarar :)

İyi seyirler.

Hiç yorum yok