Çocukları Sanal Dünyadan Koruma Kılavuzu

sanal alem

Sosyal medya kullanımı son dönemde en büyük tartışma konularından birisi. Aslında iyi , bilinçli kullanıldığında bir çok faydalı bilgiye ulaşılabilecek büyük bir kaynak. Bilgilere bir kaç saniye içinde ulaşabiliyoruz, aklımıza takılanları araştırabiliyoruz. İyi kullanırsak kendimizi geliştirme fırsatları sunuyor ama her zaman herkes aynı şekilde kullanmıyor veya kullanamıyor.

Sosyal medya akımlarından çocuklarımız da bizlerle beraber etkileniyor. Bu akımları her zaman mantık süzgeçinden geçirerek değerlendiremeyebiliyor ve kapılıp gidiyoruz.

Sosyal medyada "İdeal ben"i yaratmaya çalışırken gerçek kimliğimizden uzaklaşıyorsak sorun orada başlıyor.

Bu kitap çocuklar sosyal medya veya interneti kullanmasın diye dayatmıyor ama ölçülü olmaktan, sınırları iyi belirlemekten bahsediyor. Zaten bence şu ortamda kullanmalarını tamamen engellemek çok anlamlı değil. Anne ve babalar için çocuklarını nasıl yönlendirebileceklerini, bilinçlendirebilecekleri anlatan ideal bir kılavuz çünkü hepimiz biliyoruz ki "kapat" demekle olmuyor :)


Kitabın yanında da muz, avokado, kakao ve bal karışımını tavsiye ederim, üzerine de dut kurusu ve geçen gün kuruttuğum portakal dilimlerinden❤ Nefis bir lezzet.

Hem tarif hem kitap önerisi. Daha ne olsun:)

Hiç yorum yok