The Mask You Live In


erkek çocuklar

Kızların kendilerini daha rahat ifade etmesi, toplumda var olması, aktif olması gerektiği ile ilgili ve anne-babalara düşen roller ile ilgili birçok kitap okudum, film-belgesel izledim.

Aslında toplumda sorunları hep kız çocuklarının yaşadığını düşünüyordum ama artık bir oğlum var❤ ve araştırdığımda erkek çocuklarının da büyük problemleri olabileceğini keşfettim.

Bu belgeselde çocukluktan itibaren "erkek olma" rolünün çocuklara yüklenmesi ve yarattığı kişisel ve toplumsal sorunlardan bahsediliyor.

  • Ağlama
  • Güçlü ol
  • Erkek ol
  • Duygularını paylaşma
  • Kız gibi olma
en sık söylenen sözlerden... Sırf duygusal olduğu için dışlanan çocuk sayısı ise çok fazla. Eğer duygularını paylaşırsa, içten olursa karşı tarafa kendi ile ilgili büyük bir koz vereceği öğretiliyor, dugularını ifade edememe de şiddete eğilimi arttırıyor.

Hapishanede müebbet hapis ile cezalandırılmış kişilerin aile yapılarını, ilişkilerini incelediklerinde ise hep duyguların bastırıldığı ve çocukların dinlenmediği ortaya çıkıyor.

Sonuç olarak, kız erkek ayırt etmeden çocuklarımıza gerçekten değer vermeli, duygularını anlamaya çalışmalı, kendilerini ifade edecekleri fırsatlar yaratmalıyız.
Toplumsal dönüşümü ancak bu şekilde başarabiliriz.

Tüm anne ve babalara tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok