Nohut Unlu Krakerler

evde kraker yapımı

Glutensiz Kraker Tarifi

Geçen günlerde kısa bir tatil planladık ve ailecek Kapadokya'ya gittik. Uçağımız sabah erken saatteydi ve evden kahvaltı yapmadan 05:30 gibi çıkmamız gerekiyordu. Bende bu yüzden yanımıza yolda ağzımıza atabileceğimiz krakerler yaptım. Muhteşem, çok güzel bir lezzet oldu. Aslında marketten kraker alıp çantaya da atabilirdim ama içindeki yağlardan ve katkı maddelerinden uzak durmak istedim. "Evde kraker yapılır mı?" diye sorarsanız cevabım "evet:)" Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. 

Nohut unu tuzlu tariflere, poğaçalara gerçekten çok yakışıyor ama blogda en çok okunan ve denenen tariflerimden birisi de Nohut Unlu Glutensiz Kek. Onu da denemenizi tavsiye ederim :)

Tarif çok basit, pratik bir şekilde hem de kısa sürede yapabilirsiniz. Önce zeytinlerin çekirdeklerini çıkardım ve ufak ufak doğradım. Kuru domatesleri yaklaşık 20 dk. kadar ılık suda bekletip yumuşamasını sağladım. 

Daha sonra kuru domates, zeytini mutfak robotundan geçirip yoğun bir krema kıvamına getirdim. Bu karışıma un, yumurta, zeytinyağı, su, fesleğen, tuz ekleyerek hamuru karıştırdım. 
Hamurun kıvamına göre suyu ayarlayabilirsiniz, suyu yavaş yavaş ekleyin ki çok cıvık bir hamur olmasın :)

Fırın tepsisine elimle hamuru yaydım ve hamuru dikdörtgen şeklinde kestim. Fırında alt-üst modunda 150 C'de 20 dk pişirdim. Bazılarının arasına krem peynir sürdüm, kızım öyle çok sevdi. Siz de bu pratik, nohut unlu glutensiz krakeri deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Malzemeler:
1 çb nohut unu
10 adet zeytin
6 adet kuru domates (ılık suda 20 dk bekletilmiş)
1 adet yumurta
3 yk zeytinyağı
3 yk su
1 çk fesleğen
Tuz 
Çörek otu

6 yorum

  1. Merhabalar saklama kosullari nedir acaba? Cok yapip buzdolabinda uzun sure muhafaza edebilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben az az yapmayı tercih ediyorum. Buzdolabına koyduğumda çıtırlığı kalmadı bu yüzden sevmedim. Ama hamuru buzluğa koymadım. Onu ayrıca denemek lazım :)

      Sil
  2. Mrh tarifi denedim tadı gayet iyi ama kıtır olmadı baya kurutmaya uğraştım 1 saat fırında kaldı ama olmadı sizinki kıtır kıtırmı oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, fırın ayarına göre değişebilir belki. Benimkisi kıtırdı ama bekleyince yumuşadı. İlk günlerinde gayet normal krakerler gibi oluyor :)

      Sil
  3. Çok güzel görünüyor, bende nohut unu ile deneysel cips yapmıştım üzerine çalışmam lazım...
    Tarifinizi mutlaka deneyeceğim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil