Karabuğday Unlu Sebzeli Ekmek

sebzeli ekmek

Glutensiz yaşama geçmeye çalışıp ekmek ile yolları da ayırınca alternatif denemeler yapmaya başladım. Aslında ekmek tüketmek gibi bir ihtiyaç hissetmiyorum ama bazen alışkanlıkların devamı gereği evde bulunmasını istiyorum.

Bu yüzden de sebzeli, mısır unlu, karabuğday unlu, ekşi mayalı farklı farklı ekmek denemeleri yapıyorum. Şimdiye kadar ki sonuçlardan hep çok memnun kaldım. 

Son denemem de karabuğday unlu, sebzeli bir ekmek oldu. Ufak bir piknik planlıyorduk, bu yüzden evden çıkmadan 1 saat önce hemen yapıp fırına koydum :)

Yapımı çok klasik ve pratik aslında, hiç uzun uzun anlatmaya bile gerek yok ama isterseniz sonra lezzetini uzun uzun anlatırım :)

Karabuğday Unlu Sebzeli Ekmek Tarifi


* Önce kabağı rendeledim ve suyunu iyice sıktım ki ekmeğimi de sulandırmasın. Sonrasında ise havucu rendeledim. 

* Soğanı küp küp doğrayıp birkaç dakika zeytinyağında soteledim.

* Yumurtaları mikserde 3-4 dakika çırptım ve iyice köpürmesini sağladım. Sonra da havuç ve kabak rendesini, sotelenmiş soğanı ekleyip karıştırdım. 

* Farklı bir lezzet elde etmek için mısır unu ve karabuğday ununu karıştırarak ekledim. Unu eklerken yavaş yavaş eklemeye dikkat edin çünkü kıvamı bir anda çok koyulaşabilir.

* Son olarak karışıma beyaz peynir ve keten tohumunu da ekleyip, karışımı kalıba döktüm. Bu tarifte ekstra tuz kullanmadım çünkü peynirin verdiği lezzet benim için yeterliydi ama siz kullandığınız peynire göre tuz ekleyebilirsiniz. Üzerini çörek otu ve susam ile süsledim.

Son olarak fırında 170 C'de yaklaşık 20-25 dk pişirdim.

sebzeli ekmek

İlk gün sıcakken yarısını tükettik sonraki gün kahvaltıda fotodaki gibi dilimler kesip üzerine peynir ekleyip yeniden fırına koydum ve peyniri üzerinde erittim. Kızımın favori lezzeti oldu. Mutlaka denemenizi öneririm.

Afiyet olsun.

Malzemeler:

2 adet yumurta
1 adet kabak rendesi
1 adet havuç
1 çb mısır unu
1 çb karabuğday unu
1 yk keten tohumu
50 gr. beyaz peynir
1 adet sotelenmiş soğan
Susam ve çörek otu (süslemek için)

Hiç yorum yok