Bebek Öncülüğünde Emzirme Rehberi


emzirme

Hem hamilelik hem de doğum sonrası aslında çok fazla kitap okudum ancak vakit ayırıp kitaplarla ilgili yazılarımı yazamadım. Geçen günlerde bir arkadaşım "okuduğun kitapları niye hala bloga yazmadın" diye bana kızınca hemen aksiyon alıp hepsini sırayla yazmaya başladım:)

İlk olarak Gün Yayıncılık'tan çıkan "Bebek Öncülüğünde Emzirme Rehberi" kitabı ile başlamak istiyorum. Hamilelik sırasında her annenin en büyük endişelerindendir. "Acaba emzirebilecek miyim?" "Sütüm yetecek mi?" "Bebeğim yeterli beslenecek mi?" soruları annelerin peşini hiç bırakmaz. Doğum sonrasında da çevredekilerin süt konusundaki soruları ve önerileri devreye girer, yeni annelerin stresi daha da artar :)


Bu kitap her annenin aklındaki sorulara çok temiz ve anlaşılır bir dille cevap veriyor. Hamilelikte veya yeni doğum döneminde bu kitabı okursanız aklınızdaki bir çok sorudan kurtulabilir ve daha huzurlu bir emzirme dönemi yaşayabilirsiniz.

Bence farkında olmamız gereken en önemli konu emzirmenin sadece bebeğin karnını doyurma işlemi olmadığı. Emzirmek anne ile bebek arasındaki en büyük bağ, iletişim kaynağı. Anne kucağında bebeğin kendini tek başına hissetmemesi ve güvende olduğunu bilmesi onun gelişimi için en büyük kaynaklardan birisi.

Verimli bir emzirme dönemi yaşamak istiyorsanız tek yapmanız gereken bebeğinizin size verdiği ipuçlarını takip etmek ve içgüdüleriniz ile yol haritanızı belirlemek.

Kızımı 10 ay emzirebildim çünkü çalışıyordum ve iş yerimde süt sağabileceğim bir ortam yoktu. Bu beni çok zorluyor ve etkiliyordu. İlk 6 ay sadece anne sütü ile beslendi ve hiç mama kullanmadım, daha sonra ek gıdaya geçiş sürecinde de anne sütü desteğine devam ettim. 10. ayda kızım kendiliğinden bıraktı ve emmeyi reddetti.

Oğlum artık 6 aylık oldu, o da mama almadan altı ayı tamamladı. Bakalım ek gıdaya geçince neler yaşayacağız. Onu da heyecanla bekliyorum. Umarım kızımdan daha uzun süre oğlumu emzirebilirim.

Tüm anne adaylarına ve annelere sevgiler.

Hiç yorum yok