Yulaflı Zeytinli Poğaça


zeytinli glutensiz poğaça

Poğaçayı sevmeyen var mı? Geçen gün hesap yaptım, neredeyse 16 yıl sabahları poğaça veya açma türü yiyecekler yemişim. Üniversitede otobüs beklerken yurdun yan tarafındaki pastaneden poğaça alırdım. Sonra iş hayatı başladı. O zaman da ofisin önündeki simitçiden simit veya poğaça yanına da çay. Bitti gitti, doyduk mu doyduk :)

Poğaça yemeyi sevdiğim için özellikle pazar sabahları böyle denemeler yapıyorum. Maya beni rahatsız ettiği için mayasız yapıyorum. Daha önceden kinoa unu, karabuğday unu, mısır unu gibi un çeşitleri ile farklı kek ve poğaça, tuzlu kurabiye denemelerim oldu. 

Bu sefer teff unu ile yulaf ununu karıştırdım. Kesinlikle tavsiye ederim. Süper bir lezzet oldu, mideyi de rahatsız etmedi. Glutensiz yulaf kullanıyorum, mutfak robotundan geçirip un haline getiriyorum.

Yulaflı Poğaça Tarifi

Önce kuru malzemeleri karıştırdım. Üzerine de diğer malzemeleri ekleyip yavaşça karıştırdım. Bu karışımdan 12 parça ayırdım ve fırın tepsisine dizdim. 160 C'de 20 dk pişirdim.
kahvaltı

Hem çok pratik hem de lezzettli bu glutensiz zeytinli poğaçayı siz de deneyebilirsiniz. Kahvaltıda yanına cevizli avokado püresi ve yeşil çay ile de şahane oluyor.

Çocukların bayılacağı kesin. 

Afiyet olsun.

Malzemeler:

1 sb glutensiz yulaf
1 sb teff unu
2 adet yumurta
5 yk zeytinyağı
5 yk keçi peyniri rendesi
10 adet zeytin (ufak ufak doğradım.)
1 çk kabartma tozu
Maydanoz
Tuz
Fesleğenli baharat karışımı
Üzeri için çörek otu

Hiç yorum yok