Neden Buhar Makinesine İhtiyaç Duyarız?


buhar


Neden Buhar Makinesine İhtiyaç Duyarız?

Ortam nem azaldığı zaman nefes almamız zorlaşır ve aşırı kuruluk hissetmeye başlarız. Bu durum zamanla burun tıkanıklığına sebep olur ve sonrasında üst solunum yollarında hastalıkların oluşmasına sebep olabilir. Farklı bir rahatsızlığımız yoksa eğer biz bu tip durumlardan doğal yöntemler ile korunabiliriz. Fakat bebek ve çocuklarda aynı durum söz konusu olmaz. Vücutları gelişim aşamasında olduğu için nemsiz bir ortamdan kolaylıkla etkilenebilirler ve kronik hastalıklara yakalanabilir. Bundan dolayı nemsiz bir ortamda yaşıyorsanız kontrollü bir şekilde buhar makinesi kullanmanız gerekir. Kontrolsüz buhar makinesi kullanmak da zararlıdır. Bundan dolayı kullanmayı düşündüğünüz ortamın nem oranını ölçmeniz gerekmektedir. Novabazar.com ‘daki bir çok marka ve modeldeki buhar makinesi modellerini inceleyebilirsiniz.


buhar

Ev içi Nem Oranı Nasıl Olmalıdır?

Ev içerisinde yakalamanız gereken nem oranı %40 – %50 arasında olmalıdır. Bebek ve çocukların solunum yollarında sorun yaşamaması için nem oranı kesinlikle %40’ın altında olmamalıdır, Alacağınız buhar makinesiyle bebeğinizin odasının nem seviyesinin kontrolünü sağlayabilirsiniz. Novabazar.com’daki Sinbo buhar makinesini ve Weewell sıcak-soğuk buhar makinesini incelemeden bebek odanız için en uygun buhar makinesine karar vermeyin.
Buhar makinesi ile belli aralıklarla oda içerisindeki nem dengelenmelidir. Bu sayede rahat, huzurlu ve sağlıklı bir uyku geçirilebilir. Buhar makinesi kullandığınızda nem oranının %50 üzerine çıkmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Eğer çıkarsa buhar makinesi hemen kapatılmalıdır yoksa duvarlarda küflenme meydana gelir ve içerisinde önünü alamadığınız bir koku oluşmaya başlar. Oluşan küf ev içerisindeki havanın kirlenmesine sebep olur. Kirlenen havanın nemsiz ortama göre solunum yollarına ve sağlığa etkisi daha zararlıdır. İnsanlar için çok nemli ortam nemsiz ortamdan daha fazla tehlike yaratmaktadır.
sinbo

Buhar Makinesi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Buhar makinesi su ile çalışmaktadır ve nemli havanın ciğerlerimize yapışması daha kolay olur. Ortamın havasını dengelemek için kullandığınız buhar makinesinin size zarar vermemesi için içerisindeki suyu her gün yenilemeniz gerekmektedir. Temizleme ve kullanım aşamasında kesinlikle kimyasal ürünler kullanmamalısınız. Sabunlu su ile içini temizlemek yeterli olacaktır.
Musluk suyu havaya karıştığı zaman içerisindeki bazı maddeler bebek ve çocuklar için zararlı olabilir. Buhar makinelerini çalıştıracağınız zaman destilasyon işleminin uygulandığı su kullanmanız gerekmektedir. Sabunlu su ile temizlediğiniz buhar makinesini üç günde bir de hidrojen peroksit solüsyonu ile temizlemeniz gerekir. Temizleme işlemini iyi yapmadığınız durumlarda makinenin haznesinde bakteri ve küf oluşumuna ön ayak olursunuz. Bu da makineyi her çalıştırdığınızda zararlı hava soluyacağınız anlamına gelir. Novabazar.com adresinde farklı birçok markanın Bebek Sağlığı ürünlerine ulaşabilirsiniz. Çocuklar için özel olarak tasarlanmış modelleri ile hem evinize uygun bir ürün alabilir hem de çocuklarınızı eğlendirebilirsiniz. Siz de buhar makinesi almayı düşünüyorsanız Novabazar.com’daki ürünleri incelemeyi unutmayın.

Hiç yorum yok