Muzlu Vişneli Şekersiz Kek

şekersiz glutensiz kek


Bir süredir evde kek pişirmiyordum. Farklı lezzetler deneme çabası içindeyken standart lezzetlerden biraz uzaklaşmıştım. Uzun süredir de canım kakaolu, vişneli bir kek / brownie istiyordu, neyse sonunda vakit bulup pişirebildim.



Standart bir kek tarifinden çok farklı değil ama bu sefer denemek için malzemelere maden suyu da ekledim. Gerçekten keke çok yumuşaklık verdi aynı zamanda kabarmasını da sağladı. Bundan sonra tariflerimi arar ara eklemeyi düşünüyorum.



Uzun uzun anlatabileceğim, zorlu bir tarif değil. Yine kolay bir kek tarifi paylaşıyorum.


Muzlu Vişneli Şekersiz Kek Tarifi

* Önce yumurta ve maden suyunu 5-6 dk kadar çırptım. 


* İyice kabardıktan sonra ezdiğim muzu karışıma ekledim.

* Kuru kayısıları da 10 dk kadar sıcak suda beklettim ve ufak parçalara bölerek vişne ve ceviz ile beraber karışıma ekledim. 


* Son olarak kalan malzemeleri siyez unu, nohut unu, kakao, kabartma tozu ve hindistan cevizi yağını ekleyerek karıştırdım.



* Önceden ısıttığım fırında 170 C'de 30 dk kadar pişirdim. Kekte siyez unu kullandığım için çok az miktarda gluten içeriyor, eğer tamamen glutensiz yapmak isterseniz kinoa unu, nohut unu, karabuğday unu, keçiboynuzu unu da kullanabilirsiniz.



Şekersiz bir kek yaptım ama muz ve kayısı gereken lezzeti keke verdi. Ayrıca vişnenin eklediği hafif ekşilik ile de lezzet iyice arttı.



Şekersiz pratik bir kek tarifi arayanlara kesinlikle tavsiye ederim.



Afiyet olsun.


Malzemeler:

2 adet yumurta

1 sb maden suyu
3 yk kakao
5 yk nohut unu
5 yk siyez unu
1 adet muz
5-6 adet ceviz
10 adet vişne
5 adet kuru kayısı
1 yk hindistan cevizi yağı
Kabartma tozu

Hiç yorum yok