Fit Kurabiye


glutensiz kurabiye

Zaman zaman kızımla mutfağa giriyoruz ve pratik lezzet denemeleri yapıyoruz. Bu sefer ki denememiz kurabiye oldu. Yaptık, hemen yedik ve bitti. Öyle harika bir lezzet yani :)

Genellikle glutensiz beslenenler yulaf tüketmemeye çalışıyor. Aslında yulafın kendisi glutensiz ancak üretim ve paketlenme aşamalarında hep glutenli diğer ürünler ile beraber olduğu için çapraz bulaşmadan dolayı glutenli sayılıyor. Artık piyasada glutensiz yulaflar da satıldığı için rahatlıkla alabilirsiniz.


Unsuz, şekersiz, glutensiz bir kurabiye yapmak çok kolay. Tüm malzemeleri hızlıca karıştırıp, oluşan hamurunuza şekil verip fırında 15 dk 160 C'de pişirmeniz yeterli.

Öncelikle bir adet büyük muzu çatalla ezip püre haline getirdik. Daha sonra içine yulaf, portakal kabuğu kurusu, tarçın, yaban mersini kurusu, kuru üzüm, çiğ kabak çekirdeği, ay çekirdeği ve şekersiz fıstık ezmesini ekledik, karıştırdık.


glutensiz kurabiye tarifi

*Portakal kabuğu kurusunu evde yapıyorum. Portakalın kabuğunu çok minik parçalara kesip sonra bir tabak içinde kaloriferin üzerine koyuyorum. Arada bir karıştırıyorum. Keklere, kurabiyelere veya muhallebilere harika bir aroma veriyor. Tavsiye ederim.

Ufak toplar haline getirerek 12 adet kurabiye elde edebilirsiniz. Boyutunu kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun

Malzemeler:

3 yk glutensiz yulaf
1 yk portakal kabuğu kurusu
1 tk tarçın
1 yk yaban mersini kurusu
1 yk kuru üzüm
1 yk çiğ kabak çekirdeği
1 yk ay çekirdeği
1 yk şekersiz fıstık ezmesi
1 adet muz

3 yorum

  1. Harika elinize saglik insallah yapabilirim bakalim artik💜

    YanıtlaSil
  2. Elinize saglik ilkfirsatta deneyecegim.indallah iyi olur yani yapabilirim.sagolun💜

    YanıtlaSil