Çiriş Otu Faydaları ve Yemeği

çiriş otu

En sevdiğim mevsim ilkbahar geldi :) İlkbaharda semt pazarları, marketler harika otlar ile doluyor. En sevdiğim yeşillikler, onlar ile yapılan yemekler ve salatalar oluyor.

Pazardan bu hafta çeşit çeşit otlar aldık. Çiriş otu bunlardan birisiydi. Aroması, kokusu, lezzeti ile çok besleyici bir ot çeşidi. Görüntü olarak pırasaya benzerliği sebebiyle yaban pırasası de deniyormuş. Pazarda görüp nasıl pişireceğini bilmediği için almayan çok oluyormuş. Bende pişirip tarif arayanlara yardımcı olmak istedim. Çiriş otunu dilerseniz yumurtalı olarak kahvaltıda dilerseniz zeytinyağlı yemeğini yaparak pişirebilirsiniz.

Çiriş Otu Faydaları

  • C vitamini açısından zengin olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklardan koruyor.
  • Adet düzensizliklerinin azalmasına, regl döneminin düzenli bir şekilde devam etmesine yardımcı oluyor.
  • İdrar yolu enfeksiyonlarının daha hızlı bir şekilde geçmesine yardım ediyor.
  • Çiriş otunun suyu sivilce ve egzama gibi cilt sorunlarının iyileşme sürecine katkı sağlıyor.
  • Yine içindeki vitaminler sayesinde çiriş otu, saç dökülmelerini azaltıyor, saç köklerinin daha güçlü olmasına destek oluyor.
  • Saçkıran gibi daha ciddi saç sorunlarının da iyileşmesinde önemli rol oynadığı biliniyor.
  • Emziren kadınların sütlerinin artmasına yardımcı oluyor.
Kaynak: www.yemek.com

Çiriş otu nasıl temizlenir?

Çiriş otunu temizlemek çok rahat. Üzerinde taze soğan gibi ince bir zar var, onu çıkardığınızda yaprakları ayrılıyor. Bıçak kullanmadan yaprakları ikiye ayırdım. 

çiriş

Çiriş otu nasıl pişirilir?

Çiriş otunu temizledikten sonra taze soğanı temizleyip ufak ufak doğradım. 1 adet havucu da rendeledim. Tereyağını tavada erittikten sonra taze soğanı, havucu beraber 4-5 dk. tavada çevirdim. 

Son olarak üzerine çiriş otu ve iki diş sarımsak ekleyip otlar pişene kadar kısık ateşte çevirdim. Eğer tavanın kapağını kapatırsanız kendi suyuyla çok hızlı bir şekilde pişiyor. Sonuç çok lezzetli, besleyici çiriş otu yemeği oldu.

Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok