Cilt Onarıcı Maske



evde maske yapımı


Etiket okumaya başladıktan sonra kremlerin içeriklerini çok daha rahat keşfetmeye başladım. En ünlü kremlerin, markaların bile içeriklerinde hiç tavsiye edilmeyen katkı maddeleri var. Gluten konusunu araştırırken Ümit Aktaş'ın bir sözünü okumuştum. "Aslında en büyük organımız cildimiz. Bu yüzden kullandığımız kremlere de dikkat etmeliyiz."


İçerikleri anlamak zor olsa da ufak internet araştırmaları ile konuyu biraz da olsa kavrayabiliriz :) Neyse kış ayı tahmin edilen kadar soğuk geçmese de cildimizi yıprattı. Ayrıca hamilelik, yeni doğum yapmış olmam da cildimi biraz yıprattı. Makyaj temizleyici olarak hindistan cevizi yağı kullanıyorum ve çok memnunun ancak bakım içinde bir kür arıyordum. Nihayet Berk Balbay'ın (@bbalbayus) cilt onarıcı kür tarifini gördüm. Tarif çok basit rahatlıkla evde yapabilirsiniz.

Ekşi maya, kereviz sapı ve yaprağı, yeşil elma, portakal suyu ve pirinç unundan oluşan bir maske.

  • Öncelikle marketten aldığımız hazır kremayı bir kasede, oda sıcaklığında 3 gün boyunca bekletiyoruz ve ekşimesini sağlıyoruz. 
  • Kremamız ekşi kremaya dönüştükten sonra kürü oluşturmak için hazırız :) Öncelikle 1 çay bardağı portakal suyuna 2 yemek kaşığı kadar pirinç unu ekleyip, ocakta pişirerek pelteleşmesini sağlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • 1 çay bardağı kadar rendelenmiş yeşil elma ve 1 çay bardağı kadar kereviz sapı ve yaprağını mutfak robotundan geçirip karışmasını sağlıyoruz.
  • Son olarak kereviz sapı-yaprağı-yeşil elma karışımını, ekşi kremayı ve portakal suyu-pirinç unu karışımını bir kasede karıştırıp maskeyi son haline getiriyoruz.

Mayıs ayının sonuna kadar haftada 3 gün uygulanabilirmiş. Cilt yapınıza göre cildinizde ne kadar bekleteceğinize siz karar verebilirsiniz. 

Çok pratik ve evde kolay malzemeler ile hazırlanabilir bir cilt onarıcı maske tarifini de yazmış oldum. Uygulayacağınızı umuyorum.

Sevgiler.

Hiç yorum yok