Kızımın Unsuz Pratik Kurabiyeleri

glutensiz şekersiz kurabiye

Bir yarı yıl tatili daha çok hızlı ve dolu dolu geçti. Sanırım tatil bittiği ve çocuklar okula geri döndüğü için üzülen nadir annelerden biriyim :) Kızımla beraber çok eğleniyoruz ve artık 10 yaşında iyice arkadaşım oldu.

Kızım mutfakta olmayı çok seviyor ve tatil günlerinde genellikle beraber mutfağa giriyoruz. Yeni lezzetler, yeni tarifler ortaya çıkarmaya bayılıyoruz. Hem beraber vakit geçirmiş hem sohbet etmiş hem de eğlenmiş oluyoruz. Fırından çıkanları yemek ise ayrı bir zevk.

Bu tatilde de beraber fındıklı şahane bir kurabiye yaptık. Yine çok pratik, kolay kurabiye tarifleri listesinde bir numaraya oturabilecek bir tarif :)

Öncelikle evdeki fındıkları mutfak robotunda un haline getirdik. Daha sonra muzu çatal yardımı ile iyice ezip fındıklar ile karıştırdık. Kalan malzemeleri de içine ekleyip iyice yoğurduk. Hamurumuzdan minik parçalar alıp yuvarlayarak tepsiye dizdik.

Tepsiye koyarken ortalarına minik delikler açalım dedi.  Parmağımızla dokunup minik delikler açtık. 160 C'de 10 dk pişirdik. 

Piştikten sonra İçini de @grunnorganik şekersiz fıstık ezmesi ile doldurduk😋 Daha ne olsun.
Bence bu glutensiz, şekersiz, kolay kurabiye tarifini hemen deneyin. 

Afiyet olsun.


Malzemeler:


1 su bardağı fındık (un haline getirdik)
2 adet minik muz
1 yk kakao 
1 yumurta beyazı
1 yk elma suyu konsantresi 

Hiç yorum yok