Yanlışlıkla Dünyanın Öbür Ucuna Uçan Çocuk

john boyne

Hem kitap önerisi hem de bir tarif var bu postta :)
Aslında "Yanlışlıkla Dünyanın Öbür Ucuna Uçan Çocuk" bir çocuk kitabı ama ebeveynlerinde özellikle okuması tavsiye ediliyor. Kitabın yazarı beni çok etkileyen "Çizgili Pijamalı Çocuk" kitabının da yazarı :) Dilerseniz kitabın film versiyonu ile ilgili yazıma linkten ulaşabilirsiniz.


Evet sağlıklı beslenme önemli ama unutmamamız gereken bir konu var ki sadece sağlıklı besleyerek çocuklarımızı mutlu insanlar olarak yetiştiremeyiz. Aynı zamanda iyi ebeveyn olmayı da öğrenmemiz lazım ki mutlu bireyler yetişsin. Bu yüzden ara ara bu konuda kendi yolculuğumu paylaşmaya devam edeceğim.

Bu kitap zaten çok tavsiye ediliyordu, beni de çok etkiledi. Şuanda kitap bitti ve kafamda deli sorular var.
  • Her çocuk farklı mıdır? 
  • Toplumun beklediği şekilde davranmazsa aile tarafından dışlanmalı mıdır? 
  • Her çocuk ailesinin istediği şeyleri yapmak zorunda mıdır ya da ailelerin istediği her şey doğru mudur?
  • Ailelerin çocukları için sağladıkları imkanları çocuklarına fedakarlıkmış gibi anlatması doğru mudur yoksa anne baba olarak zaten onların sorumluluğu mudur? 
  • Biz senin için şunlardan vazgeçtik demek çocuk için ne kadar ağır bir yüktür. Eğer bir gün yapmasaydınız derse çocuk haksız mıdır?
  • Sadece bizimle aynı yolda yürümeyi seçmedi diye bir aile çocuğundan vazgeçebilir mi?
  • Normal çocuk kimdir? Kime göre neye göre normal standartları belirlenir?
Keyifle okumanızı diliyorum.

Kitabın yanındaki atıştırmalıklar ne derseniz "Karabuğday Patlaklı Minik Lezzetler" diyebilirim. Ilık suda beklettiğim birkaç hurmayı yumuşadıktan sonra dut kurusu, hindistan cevizi yağı ve ham kakao ile mutfak robotundan geçirdim.
İçine karabuğday patlaklarını ekleyip karıştırdım ve şekil verdim. Buzdolabında 30 dk. kadar beklettikten sonra yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok