Sebzeli Mısır Ekmeği

mısır ekmeği

Aslında her şey evdeki birkaç malzemeyi değerlendirmeye çalışarak başladı. Mısır ekmeğini çok seviyorum, mısır ile ilgili çok fazla tartışma var. GDO'lu olup olmaması, mısır ununun hangi çeşit mısırlardan yapıldığı gibi ancak 15 günde bir kez yediğimiz mısır ekmeği de bize büyük hasarlar vermez sanki :)

Çok basit ve hızlıca hazırlayabileceğiniz bir tarif oldu. Blogu takip edenler Etli Balkabağı Dolması tarifimi bilirler. Çok severek ve heyecanlanarak yediğimiz kesin, belki sizler de denemişsinizdir.

Balkabağı dolmasının içinden kalan balkabakları vardı. Onları ufak ufak doğradım yanına biraz da brokoli ekleyip yağlı kağıt üzerinde fırında 10 dk 160 C'de pişirdim. 


Onlar fırında pişerken bir adet orta boy patatesi de haşladım. Soğuduktan sonra küp küp doğradım ve fırında pişen balkabağı ve brokoli ile karıştırdım.

Hazırladığım sebze karışımına mısır unu, yumurta, peynir, kırmızı biber turşusu ve zeytinyağı ekleyerek karıştırdım.

Bu tarz ekmekleri biz bol baharatlı sevdiğimiz için içine zerdeçal, nane, fesleğen, karabiber vb. baharatlardan biraz ekledim ama siz kendi zevkinize göre baharat karışımını ayarlayabilirsiniz.

Bir süredir kullandığım ve çok memnun kaldığım mıknatıslı-kapaklı bir tavam var. Tavamda sebzeli mısır ekmeğimi 15 dk. pişirdim.

Sonuç gerçekten harika oldu. Dilerseniz kahvaltıda, dilerseniz çorbalarınızın yanında afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun, deneyenlerin paylaşımlarını bekliyorum.

Eğer mısır unu ile pırasalı pratik kekler yapmak isterseniz tarif linkini de ayrıca paylaşıyorum :)

Pırasalı Mısır Unlu Minik Kekler

Malzemeler:

4 yk mısır unu
1 adet yumurta
2 yk zeytinyağı
1 çk  kabartma tozu
1 adet haşlanmış patates
1 yk ufak doğranmış kırmızı biber turşusu
50 gr. keçi peyniri
Brokoli
Balkabağı
Baharat karışımı

Hiç yorum yok