Sebzeli Kiş

sebzeli kiş


Çok  sık kiş denemeleri yapmıyorum. Daha önceden Enginarlı Kiş yapmıştım, tadı efsane olmuştu :) Bu seferde mevsimi geçmeden patlıcanlı bir kiş denemesi yapmak istedim. Zaten kiş yapımında önemli olan hamurun kıvamını tutturmak sonra üzerini dilediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz.

Şimdi glutensiz kiş hamuru yapımına başlayabiliriz. Sade yağı erittim. Daha sonra kiş hamurunun malzemelerini karıştırdım. Sade yağ, karabuğday unu, yoğurt ve tuz. İyice yoğurdum ve merdane ile yavaşça açtım. 
*Karabuğday unu diğer un çeşitlerine göre daha hızlı suyu emdiği için kiş hamurunu hazırlarken unu yavaş yavaş ekleyebilirsiniz. Böylece hamurunuz çok katı olmaz.


Normalde kiş için tart kalıbı kullanılıyor ancak cam tepsimi kullandım. Tepsimi yağladıktan sonra kiş hamurumu eşit şekilde yaydım. Hamuru yaydıktan sonra hamur üzerinde çatalla delikler açtım, böylece pişerken kek gibi kabarmadı. Bu  aşama sanırım kiş pişirme konusunda önemli adımlardan biri :)

Kiş hamurumu fırında 15 dk kadar 175 C'de pişirdim. Fırından çıktıktan sonra 5 dk biraz soğuması için bekledim. Normalde birçok kiş tarifinde krema kullanılıyor ama krema kullanmak istemediğim için yoğurt ve peyniri karıştırıp kiş hamurunun üzerine döktüm. Benzer bir kıvamda oldu :)
Üzerine de kırmızı soğan, patlıcan ve domatesleri dizdim. Fırında 175'C'de 15 dk. daha pişirdim.

Sonuçta çok lezzetli karabuğday unlu, glutensiz bir kiş pişirmiş oldum.

Afiyet olsun.

Malzemeler:

Kiş Hamuru için:
10 yk karabuğday unu
6 yk yoğurt
100 gr sade yağ
Tuz

Üzeri için:
1 yk yoğurt ve 100 gr peynir karışımı
Domates
Patlıcan
Kırmızı soğan
Parmesan rendesi

Hiç yorum yok