The Kids Menu Belgeseli

belgesel

Harika bir belgesel izledim. "The Kids Menu"

Yıllarca obezite ve onun getirdiği hastalıklarla ile mücadele etmiş birisi sağlığına kavuştuktan sonra keşke çocukken daha farklı beslenseydim diye düşünmesiyle başlıyor ve bu konuda yeni bir hareket başlatmaya karar veriyor.

Ana okullarında çocuklar ile sohbet ediyor, uzmanlar ile görüşüyor, mevcut beslenme alışkanlıklarını analiz ediyor.


Sonuçta kötü beslenme alışkanlıklarının

  • Reklamlardan
  • Ürünlerin paketleme stratejilerinden
  • Tam olarak sağlıklı beslenmenin ne olduğunu bilmediğimizden
  • Biraz ailelerin üşengeçliğinden
  • Fiyat politikalarından
kaynaklandığını tespit ediyor.

En kritik nokta çocuklar örnek olmak, baskı kurmak değil. Yasaklar listesi yerine alternatifler listesi sunarsak hem çocuklarımızın beslenme konusundaki bakış açılarını genişletmiş oluruz hem de sağlıklı beslenmenin kötü bir davranış olmadığını göstermiş oluruz. Sağlıklı beslenmenin sadece haşlanmış brokoli yemek olduğunu düşünen bir grup var ne yazık ki.

Bu arada çocukların mutfak ile ilgilenmesi sağlandığında daha sağlıklı beslenmeye yöneldikleri tespit edilmiş. Bu yüzden ne kadar çok onlarla mutfakta aktivite yapıp bilgilerimizi aktarırsak gelecekteki hayatları için çok daha faydalı olacağı belirtiliyor.

Ayrıca dikkat etmiyoruz ama çoğu bilgi etiketlerde gizli. Marketlerde alışveriş yaparken etiket okursak ve çocuklarımıza da etiket okumayı öğretirsek çok daha bilinçli olmalarını sağlayabiliriz. Özellikle en alakasız olduğunu düşündüğümüz bazı paketli gıdalardaki şeker oranının ne kadar yüksek olduğunu gösterirsek çok daha fazla bilinçlenmiş olurlar.

Sanırım en önemlisi çocukları zorlamamak, sadece örnek olmak.

İzlemenizi tavsiye ediyorum.

Sevgiler.

Hiç yorum yok