Ayçekirdekli Muzlu Kek (glutensiz-sekersiz)


glutensiz kek


Blog sayesinde çok güzel deneyimler yaşadım, iyi ki dediğim bir çok kişi hayatıma girdi. Her gün gelen mesajlar ve mailler ile kendimi hep daha iyi hissettim. Çok sevdiğim ve sık sık iletişim halinde olduğum takipçilerimden Tuğba Hanım geçen günlerde bana çok güzel bir e-posta göndermişti. E-posta gerçekten çok etkileyici başlıyordu "Bu keki Brüksel'deki Japon Bahçelerinde yoga festivalinde tattım." yazmıştı. Keki çok beğenmiş ve benim de pişirerek takipçilerimle paylaşmamı böylece tarifin daha fazla kişiye ulaşabilmesini dilemiş.


Hemen denedim ama açıkçası biraz önyargıyla. Unsuz ve şekersiz bir kek ve un yerine ayçekirdeği kullanılıyor. Sanki tadını bozabilir gibi geldi ama hiç tahmin ettiğim gibi olmadı.

Öncelikle ay çekirdeklerini mutfak robotunda un haline getirdim. Muzları çatal yardımıyla ezdim. Yumurtaları çırpıp ayçekirdeğinden hazırladığım un ve ezdiğim muzlar ile karıştırdım. Çok ince olmasından endişe ettiğim için birazcık kabartma tozu da ekledim :)
Üzerini de ay çekirdekleri ile süsledim.

180 C'de 20-25 dk. kadar pişirdim. Pişerken harika kokular çıkıyor, zaten pişirdim sonra da bitti :)

Hadi hemen sizde glutensiz, şekersiz bu keki deneyin.

Afiyet olsun.

Malzemeler:

3 adet muz
2 adet yumurta
200 gr ay çekirdeği (ayıklanmış)
5 gr. kabartma tozu

4 yorum

  1. Merhaba....Marketlerde küçük paketlerde ay çekirdeği içi satılıyor, ama tuzlu ve kavrulmuş diye biliyorum. Bu tarifte kullanılamaz herhalde..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben çiğ ay çekirdeği kullanıyorum. Tuzlu olanlar tadını bozabilir.

      Sil
  2. Bu miktarda malzeme için uygun fırın kabı büyüklüğü nedir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, eğer 20 cm'lik bir kalıp kullanırsanız ince olur. Ben o şekilde pişirdim ama daha kalın isterseniz biraz daha ufak bir kalıp kullanmanız gerekebilir. Sevgiler

      Sil