Unsuz, Şekersiz Kirazlı Brownie


glutensiz brownie

Yaz tatili başladı, evde talepler arttı. Ne yesek, ne zaman yesek, dondurma mı yesek gibi sorular ile her saniye karşılaşmaya başladım. Ramazan bayramı da yaklaşıyor, bir süre evde olmayacağımız için dolaptaki malzemeleri bitirme hedefim vardı. Yine "Ne yesek?" ile başlayan bir soru gelince unsuz, şekersiz ama çok lezzetli kirazlı bir brownie yapmaya karar verdim.


Kuruyemişleri kullanmadan önce suda bekletmeyi tercih ediyorum. Hem rengini hem de acısını suya bırakıyor hem de filizlendirme işleminin ilk adımını atmış oluyorum.

Çiğ bademleri ılık suda yaklaşık 1 saat kadar beklettikten sonra kabuklarını soyduğum havuç ile beraber mutfak robotunda ufak parçalara böldüm. Böylece unsuz, şekersiz brownie tarifimin kıvamını sağlayacak ana malzemeler havuç ve badem oldu.

İki yumurtayı yaklaşık 3-4 dakika çırptım ve köpürttüm, içine havuç ve badem karışımımı ekleyip karıştırdım.

Daha sonra da kakao, hindistan cevizi yağı, kabartma tozu, kuru üzüm, çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara böldüğüm kiraz ve hurmaları ekleyerek yavaşça kirazları da ezmeden karıştırdım.
glutensiz pasta

Fırın kabına döktüm ve yaklaşık 20 dk. 180 C'de pişirdim. Üzerini kirazlar ile süsledim ve unsuz, şekersiz kirazlı brownie servise hazır oldu.

Afiyet olsun.

Ayrıca Unsuz-Şekersiz Kuru fasulyeli brownie tarifimi de inceleyebilirsiniz. Birçok anne tarafından paylaşıldı ve çok denendi. Bu yüzden rahatlıkla önerebiliyorum :)

Malzemeler:

2 adet yumurta
1 adet havuç
100 gr badem
3 yk kakao
2 yk hindistan cevizi yağı (Yaz olduğu için sıvı formdaki yağı kullandım. Tarifi uyguladığınızda yağınız katı ise 1 yk kullanmanızı tavsiye ederim.)
10 gr. kabartma tozu
10 adet kiraz
2 adet hurma
Kuru üzüm (tat vermesi için isteğe bağlı. Ben yaklaşık 20-25 adet ekledim)

1 yorum

  1. blogunuz için başarılar dilerim. Ben de sizi kendi blogumda ağırlamak isterim:)

    YanıtlaSil