Falafel (Nohut Köftesi)

nohut köftesi


Dışarıda yemek yediğimde "Falafel Salata" genellikle tercihim oluyor ama açıkçası evde pek pişirmeyi denediğim bir yemek değildi. Ancak bu falafelleri içinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğum "Alerji ile Yaşam Derneği"nin bir projesi için denedim.

Alerji teşhisi konan çocukların ailelerine destek olmak amaçlı bazı yemek tarifleri çektik. Böylece ilk teşhis sonrası aileler pratik tarifler ile yeni hayatlarına kolayca adapte olabilecekler :)


Nohutu 24 saat suda bekletip, bu arada beklettiğim suyu 3 defa değiştirdim. Daha sonra da nohutu haşladım. Nohutu haşladığınız suyu sakın dökmeyin. Nohut suyunu başka bir tarifinizde yumurta yerine de kullanabilirsiniz. Tarif linkini de paylaşıyorum.

Aquafaba - Nohut Suyu

Un hariç tüm malzemeleri mutfak robotuna ekledim ve malzemeleri püre haline getirdim. Püreyi bir kaba alıp üzerine mısır ununu ekledim ve tamamen karışana kadar yoğurdum. Karışımdan parçalar alıp köfte şekli verdim.
Tavada da pişirilebilir ama ben kızartma yapmak istemediğim için fırında 180 C'de 15 dk. pişirmeyi tercih ettim.


nohut köftesi

Bu tarif ile 25 adet köfte çıktı. 15 köfteyi pişirdim, kalan 10 taneyi de buzluğa atıp sakladım. Daha sonra tekrar pişireceğim :)

Afiyet olsun.

Malzemeler:
1 sb nohut
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
3 yk mısır unu
1 çk kuru nane
2 yk zeytinyağı
Dereotu
Tuz

Hiç yorum yok