Demirhindi Şerbeti

demirhindi

Demirhindi Şerbeti Tarifi

Çok duymuştum ama hiç tatmamıştım. Demirhindinin ekşi, mayhoş diyebileceğimiz değişik bir tadı var. Uzmanlar faydalarını saymakla bitiremiyor. Meyvesini yemek yerine bu sefer şekersiz demirhindi şerbetini denemeye karar verdim. İyi ki de öyle yapmışım, Ramazan ayında ferahlatıcı bir lezzet oldu.

Demirhindi Faydaları

Susuzluğu gidermesi, mide ağrılarına iyi gelmesi, romatizma ve kas ağrılarına iyi gelmesi, beden ve zihin gücünü arttırması, iyi bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle tercih ediliyor.

Bu sebeplerden, demirhindi şerbetinin Osmanlı padişahlarının gözdesi olmasına şaşmamalı, Kanuni Sultan Süleyman'ın da favorisiymiş :)

Demirhindi Şerbeti nasıl yapılır?

demirhindi şerbeti

Öncelikle demirhindilerin kabuklarını soyarak içinden yumuşak meyvesini çıkardım. Daha sonra da meyvesi ile çekirdekleri ayıkladım. Meyveyi 24 saat ılık suda beklettim, böylece meyvenin aroması kaynatmadan önce suya geçmiş oldu.

Defne yaprağı, karanfil, tarçın kabuğu, kök zencefil, ıhlamur ve demirhindi meyvesini 1 saat kadar kaynattım. Evde oluşan muhteşem kokuya inanamazsınız :)

Kaynadıktan sonra soğumaya bıraktım, soğuduktan sonra 2 yk bal ekleyerek karıştırdım ve bir tülbent yardımıyla süzdüm. Buzdolabında soğuması için beklettim. 

Ramazan ayı için harika bir şekersiz şerbet tarifi oldu.

Afiyet olsun.

Başka şerbet tarifine ihtiyacınız olursa Reyhan Şerbeti tarifimi de deneyebilirsiniz.

Malzemeler:
250 gr demirhindi
1.5 lt su
4 adet defne yaprağı
3 adet karanfil
1 adet tarçın kabuğu
1 adet kök zencefil
1 tutam ıhlamur
2 yk bal (isteğe bağlı eklenebilir.)

2 yorum

  1. Demirhindi nerde bulabiliriz? İzmir'de yaşıyorum ben de hep duyarım çarşı pazarda hiç görmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, açıkçası pazarda görmedim ama çoğu markette Verita marka paketli halde satılıyor. Bu şekilde bulabilirsiniz. Ben öyle alıyorum.

      Sil