Çilekli Muzlu Glutensiz Kurabiye

muzlu kurabiye

Hafta ortasından sonra evdeki malzemeler yavaş yavaş azalır, pazar günü alınan muzlar kararmaya başlar :) Ben kararan muzları çok severim ama kızımı ikna edip yedirmem hiç mümkün olmadı. Bende evde kalan muzlar ve diğer malzemeleri birleştirip çok pratik, glutensiz, puf puf diyebileceğimiz bir kurabiye yaptım. 

En sevdiğim tarifler evdeki malzemeler ile anlık uydurduğum tarifler oluyor çünkü onların lezzeti gerçekten başka :) Tek sorun bazen yapıp fotoğraflarını çekiyorum ama birkaç gün sonra tarifini yazmak istediğimde malzemelerini hatırlayamıyorum. Böyle kaybolmuş çok tarif var, artık akıllandım. Fırına koyar koymaz hemen malzemeleri not alıyorum :)

Muzlu, Çilekli Kurabiye Tarifi

* Öncelikle muzları bir çatal yardımı ile ezdim.

* Yumurta, karabuğday unu ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırdım.

* Çilekleri iyice yıkadıktan sonra küçük parçalara böldüm ve bir peçete yardımı ile fazla suyunu aldım. Böylece karışıma eklediğimde kurabiye hamurumu sulandırmadı. Çilekleri ve damla çikolatayı ekledikten sonra çilekleri ezmemek için çok yavaş ve bastırmadan karıştırdım.

Bu arada tarifte yağ yok çünkü koymayı unutmuşum ama bence ihtiyaçta yokmuş zaten, böylede gayet güzel oldu.

* Bir kaşık yardımı ile yağlı kağıt üzerine parça parça hamuru ekledim ama hamurun yayılma ihtimaline karşı biraz aralıklı koymakta fayda var :)

* 170 C'de 15 dk pişirdim. 

Bu tariften 10 adet glutensiz, çilekli-muzlu kurabiye çıktı. Zaten birkaç saat sonra da bitmişti. Kolay kurabiye tarifini denemenizi tavsiye ederim :)

Afiyet olsun.

Malzemeler:

3 yk Karabuğday unu
1 adet yumurta
2 adet küçük muz
5 adet küçük çilek
1 yk damla çikolata
1 çk kabartma tozu

Hiç yorum yok