Unsuz-Şekersiz Biscotti



şekersiz biscotti


Öncelikle hemen paylaşayım, bu tarifi denediğinizde verdiğim ölçülerin iki katı ile deneyin, böyle pek az oldu hemen bitti ama ilk denemem olduğu için oranlardan emin olamamıştım ve biraz az malzeme ile denedim. Neyse sonuç güzel oldu bu arada:)

Eğer evde atıştıracak hafif bir şeyler olsun, kavanozda saklasam ne güzel olur gibi bir düşünceniz varsa bu biscotti tarifi tam size göre. Tarifin orjinali Özge Köse'ye ait ama ben duramadım değiştirdim tabi ki, kendisi MSA'da şef. Bu arada ek bir bilgi, biscotti "iki kere pişirilmiş" demek.


Çok kolay bir tarif hem unsuz hem de şekersiz :) İlk önce bademleri mutfak robotundan geçirip un haline getirdim. Yumurtayı ise iyice köpürene kadar çırptım. Daha sonra sırasız tüm malzemeleri çırptığım yumurtaya ekledim ve karıştırdım. Tarçın sayesinde şahane bir koku oldu. 

Ufak bir kaba yağlı kağıt serip üzerine karışımı döktüm. Yaklaşık 2 cm yüksekliğinde oldu, siz kullandığınız malzemeye göre kabın büyüklüğünü ayarlarsınız :) Fırında 25 dk. kadar 180 C'de pişirdim. Sonra fırından çıkartıp bir bıçak yardımıyla ince dilimler halinde dilimledim. Bu aşamada dikkatli olmak lazım dağılabiliyor. Ben tat vermesi için kuru üzüm kullandığım için bazı üzümler bıçağa takıldı.
unsuz biscotti

Normalde biscottiler uzun oluyor ama ben küçük olmasını istediğim için enine de ikiye kestim. Kestiğim parçaları tepsiye dizdim ve önce bir yüzünü 10 dk. sonra diğer yüzünü 10 dk. 160'de pişirdim. Kıtır kıtır oldu. Kesinlikle tavsiye ediyorum. En kısa sürede başka versiyonlarını da deneyeceğim.

Afiyet olsun.

Malzemeler:

1 sb çiğ badem
1 yumurta
1 tk tarçın
1 çk karbonat
2 yk kuru üzüm
1 tk tereyağı
1 tk elma sirkesi

2 yorum

  1. Elinize sağlık, Tariflerinizi ben de deniyorum. Bunu da deneyecegim. Bademlerin kabuklarını soymak gerekiyor mu un haline getirirken. Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, denemenize çok mutlu oldum. Kabuklarını soymadan un haline getirdim. Sevgiler

      Sil