Tahinli Çikolata


ev yapımı çikolata


Çikolata hayatımızın vazgeçilmezlerinden, bence mutluluk veriyor ama daha önceden yazmıştım. Kızımın midesinde yaşadığı şikayetleri sebebiyle endoskopi oldu ve reflü - gastrit tanısı konuldu. Doktor da bir yasaklar listesi paylaştı. Aslında yasaklar listesindekileri zaten tüketmiyordu, kakao hariç :(

Kakao ve çikolatanın yasak olduğu söylendiğinde yüzündeki ifade beni o kadar üzdü ki hemen atladım ve "Ben sana evde beyaz çikolatalar yaparım." dedim.


Kaç gündür düşünüyorum sonunda tahinli yapmaya karar verdim. İyi ki de yapmışım, muhteşem oldular hem de 5 dk içinde hazırlayabilirsiniz. 

Öncelikle kakao çekirdeği yağı ve hindistan cevizi yağını bir kapta kısık ateşte erittim. Daha sonra içine yavaş yavaş karıştırarak balı ekledim. Bal ve yağ karışımı hemen karışmıyor, birkaç dakika sürebilir merak etmeyin. En son olarak tahini ekleyerek karışımı kalıplara döktüm. (Soracal olanlar için kakao çekirdeği yağını Arifoğlu'ndan aldım)

Kakao çekirdeği yağı oda sıcaklığında da sert olduğu için buzluk yerine buzdolabına koymayı tercih ettim. Kısa sürede zaten dondu.

Bu tarif kakao kullanamayan ama çocuğunun canı çikolata isteyen tüm annelere gelsin. Sevgiler.

Afiyet olsun.


Malzemeler:

3 tk kakao çekirdeği yağı
1 tk Hindistan Cevizi Yağı
1 tk bal
1 yk tahin

2 yorum