Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler

kitap önerisi


Bugüne (8 Mart Dünya Kadınlar Günü) özel olarak size bir kitap tanıtmak istiyorum. "Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler"


Kickstarter, internet üzerinden toplanan bağışlar ile sanatçı, müzisyen, tasarımcı vb. mesleklerdeki kişilerin projelerini gerçekleştirmek için kurulmuş bir bağış şirketi ve bu kitap yetmişten fazla ülkeden alınan destek ile ortaya çıkarılmış. Tam bir azim öyküsü:)

Kitapta atlet, yazar, ressam, siyasetçi, şef, balerin, kaşif vb. mesleklerde olan ve dünyayı değiştirme öncüsü 100 kadının hikayesi anlatılıyor. Her hikaye birbirinden etkileyici ve ilham verici.

Bu kitabı kızım için aldım. Önümüzdeki 100 gün boyunca yatmadan önce kızımla bir hikayeyi okuyup üzerinde konuşmayı planlıyorum çünkü daha 9 yaşında olmasına rağmen geleceği ile ilgili birçok hedefi var. Başkalarının da önüne engeller çıktığını ama pes etmeden devam etmelerinin onları başarıya götürdüğünü anlatmak istiyorum.

Bence annelerin en büyük görevi sevgi dışında kızlarına destek olmak, her zaman arkasında olduğunu hissettirmek. Çoğu hikayede "annemin söylediği gibi" şeklinde başlayan cümleler var. 

Sanırım en beğendiğim cümle Simone Biles'in öyküsündeki "Annemin dediği gibi: Elinden geleni yaptığında birinci oluyorsan, bu müthiş bir şeydir. Dördüncü olduysan, bu da müthiştir."

Anneler zaten destek olduğunda ve kızlarına güvendiğinde sanırım onlar da bu özgüvenle hedeflerine koşabiliyor.

Tüm çocukların parlak ve mutlu bir geleceği olması dileğiyle.

Sevgiler.



1 yorum

  1. Kitap yorumu hakkında aşağıdaki linkten de ulaşabilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=7wZsfjlrGDY

    YanıtlaSil