Tepsi Oruğu (kinoalı)


kinoalı tepsi oruğu

Ocak ayı La Cucina Italiana dergisinde Aydan Üstkanat'ın Tepsi Oruğu tarifini görünce çok özendim, hemen yapmak istedim. Ama tarifin ana malzemesi bulgur olduğu için glütensiz yapmak için kinoa kullandım. Biraz tarif içeriğini de kendime göre değiştirdim.

Kinoa ile ilgili internette olumsuz yorumlar da okuyorum. Acı olduğu, tüketimi zor olduğu konusunda bilgiler var. Ancak kinoayı birkaç saat suda bekletir ve daha sonra da ovalayarak yıkarsanız kesinlikle acılığı kalmıyor. Rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Önce dolgu malzemesini hazırladım. Soğanları küp küp doğradım. Soğanları zeytinyağında kavurdum daha sonra cevizleri ufak parçalara ayırıp ekledim. Son olarak kıymayı ekledim ve pişene kadar kavurdum.

Kinoayı birkaç saat suda beklettim daha sonra yıkadım. Üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip 5-6 dk. kadar suyunu çekene kadar pişirdim.
Kinoa, yumurta, kıyma, tereyağ ve maydanozu bir kaba alarak yoğurdum. Aslında kinoa ile yaptığım için biraz endişeliydim ama tahmin ettiğim gibi olmadı. Gayet güzel bir hamur oldu.

Yarısını ayırıp tepsinin altını bu karışım ile döşedim. Sonra üzerine kıymalı cevizli karışımı yaydım. En son olarak üstüne kalan kinoalı hamuru döşedim. Şekilli olarak dilimledim.

180 C'de yaklaşık yarım saat üzeri kızarana kadar pişirdim. Glutensiz Tepsi Oruğu kısa sürede hazır oldu. Biz ailecek bayıldık, umarım sizde hemen denersiniz.

Afiyet olsun.

Malzemeler:

1.5 sb kinoa
1 adet yumurta
150 gr kıyma
75 gr oda sıcaklığında tereyağ
Maydanoz (kıyılmış)
Tuz

Dolgu için:

200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
3 yk zeytinyağı
50 gr ceviz
Tuz, karabiber

Hiç yorum yok