Sugar Film - Şekerin Belgeseli

şekersiz yaşam

Önce bir soru sormak istiyorum. Kendinizi seviyor musunuz? Cevap evet ise bence kendinize sadece 1.5 saat ayırın ve bu belgeseli izleyin.

Şekerin bir insanın hayatına neler yapabileceğinin fazlasıyla çarpıcı ve aynı zamanda eğlenceli bir şekilde anlatmış. İzlerken gerçekten şaşırdım ki uzun süredir şekersiz beslenmeye çalışan biriyim.

Kahramanımız rafine şekerden uzak yaşayan, sağlıklı beslenen birisiyken şekerin vücudumuza yaptıklarını ispat etmek amaçlı kendini bu belgeselde kobay olarak kullanıyor. 60 gün boyunca günde 40 çay kaşığı şeker alarak önceki ve sonraki sağlık durumu analizleri yapılıyor.

40 çay kaşığı şeker size ilk başta çok gelmiş olabilir ama ilk kahvaltısı bir kase kahvaltılık gevrek, elma suyu ve biraz yoğurttu ve 20 çay kaşığı şeker kotasını doldurmuştu bile :(

Bu belgeselin amacı aslında hayatımızdaki gizli şeker kaynaklarını, paketli market ürünleri, aslında şeker tüketmediğimizi zannettiğimiz ürünleri bizlere anlatmak ve bu konudaki farkındalığımızı arttırmak. Öğünlerde kesinlikle şeker tüketmiyor ama marketlerde sağlıklı olarak adlandırılan gazlı içecekler, organik meyve suları, diyet bisküviler, yoğurtlar, kurabiyeler gibi gıdaları tükettikçe vücudundaki değişim başlıyor.

İkinci ayın sonunda 8,5 kg alıyor. Bel çevresindeki kalınlaşmayı, kan değerlerindeki değişimi, hormonlarını ve kalp sağlığını merak ediyorsanız bence kesinlikle izleyin.

Aslında sonuçlar şaşırtıcı değil ama bir denek üzerinden birebir sonuçları izlemek biraz daha rahatsız ediyor sanırım.

Çocuklarımıza gıda endüstrisinin hükmetmesine mümkün olduğunca engel olalım. Tamamen izole bir hayat sürsünler demiyorum ama onların hayatlarındaki, kendi hayatımızdaki iyilerin oranını kesinlikle arttırmamız lazım. Yoksa tüm bilinçli uzmanların söylediği gibi yakında çocuklarımızın büyük çoğunluğu yanında insülin iğnesi ile dolaşmaya başlayacak :(

Umarım en kısa sürede izlersiniz. İnternette araştırınca belgesel zaten karşınıza çıkar ama youtubetaki fragmanın linkini de paylaşıyorum.


Sevgiler.

Biraz şekersiz tarif isterseniz, linkini paylaşıyorum.




2 yorum

  1. Öncəliklə salamlar. Bloqunuzu yeni kəşf etdim və heyran qaldım. Belə faydalı bir yazı paylaşdığınız üçün təşəkkür edirəm. Mütləq belgeseli izləməyə çalışacam. Sevgilər.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim :) Sevgiler

      Sil