Mercimek Unlu Glutensiz Pizza

glutensiz pizza


Pizzayı kim sevmez ki :) Ben çok seviyorum, arada kaçamak yapıp 4-5 dilim pizza yemek istiyorum ama yapmıyorum. Bu yüzden madem hazır pizzaları yiyemiyorum o zaman kendime pizza yapayım dedim:)
Pizzayı kızımla beraber yaptık. Aslında tarifi çok basit 5 dk içinde sizde hazırlayabilirsiniz.

Öncelikle mercimek unundan başlayalım. Daha önceden mercimekleri nasıl fermente ettiğimi ve un haline getirdiğimi paylaşmıştım. Eğer okumak isterseniz aşağıda linkini paylaşıyorum.



Peynirin her çeşidini çok seviyorum ama doktorum ağırlıklı olarak lor ve keçi peyniri tüketmemi söylediği için bu pizza tarifinde de hem lor hem de keçi peyniri kullandım. Siz tabi ki kendi zevkinize göre peynirleri çeşitlendirebilirsiniz.

Öncelikle mercimek unu, yumurta, lor peyniri, zeytinyağı, yoğurt ve dereotunu bir kaba ekledim. Tüm malzemeyi iyice karıştırıp Mercimek Unlu Glutensiz Pizza'nın hamurunu oluşturdum. 
Lor peyniri ve mercimek unu birleşince yoğun bir kıvam oluşturdu.

mercimek unu

Glutensiz pizza hamurumu yağlı kağıt üzerine yuvarlak bir şekilde yaydım. Daha sonra üzerine sırasıyla yazın yaptığım ev yapımı salçamı, keçi peynirini, minik yeşil zeytin parçalarını, parmesan peynirini (sadece hafif lezzet vermek için ekledim, şart değil) son olarak çörek otunu ekledim.

Fırında 170 C'de yaklaşık 20 dk pişirdim. Mis gibi kokulu, süper bir glutensiz pizza elde ettim.

En kısa sürede deneyeceğinizi umuyorum :)

Afiyet olsun.

Malzemeler:

1 sb. mercimek unu
1 adet yumurta
2 yk lor peyniri
3 yk zeytinyağı
1 yk yoğurt
Tuz
Dereotu (doğranmış bir şekilde hamura ekledim)

Sosu için:
2 yk ev yapımı salça
10 adet zeytin
50 gr. keçi peyniri
Çörek otu

Bir dilim mercimek unlu, glutensiz pizza isteyen var mı?

mercimek unu


8 yorum

  1. Ellerinize sağlık👍🤗

    YanıtlaSil
  2. Hamura dereotu katmak! İlginç bir fikir, çok hoş bir hamur olmuş olmalı. Ben de glütensiz beslenmeye başladım. Farklı unları denemek istiyorum ama karabugday unu hamurda, nohut unu kekte tam bir hayal kırıklığı oldu. Siz çok çeşitli denemeler yapıyorsunuz. Bence hangi unun nerede başarılı olduğuna dair tecrübelerinizi bir yazıyla paylaşmalısınız.
    O yazı gelene kadar sorayım: pizza hamuru nohut unu ile de yapılabiliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba:) Hamurda dereotu olması çok hoş bir aroma katıyor. Denemenizi tavsiye ederim. Aslında bana güzel bir fikir verdiniz, dediğiniz gibi belki kullandığım unlar ile ilgili bir yazı hazırlayabilirim:) Ben nohut unu ile kek yaptım, çok güzel olmuştu. Belki o tarifi deneyebilirsiniz. Açıkçası nohut ununun formu biraz daha farklı olduğu için lahmacun yaptım, çıtır çıtır oldu. Nohut unuyla pizza denemedim. Sevgiler.

      Sil
  3. Mayalandırmamışsınız hamuru mercimek unu fermente olduğu için mi gerek kalmadı acaba? sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hazır maya kullanmamaya çalışıyorum. Hamuru ince hamur pizzalarınki gibi oldu. Açıkçası ihtiyaç hissetmedim:)

      Sil
  4. Nohut unundan yapılan lahmacun tarifinizi paylaşabilir misiniz. Sitede bulamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun tarifini yazmamışım bloga :( Eski tariflerin bir kısmını düzenleyip eklemem gerek

      Sil