Portakallı Unsuz Şekersiz Kek


şekersiz kek

Bu keke ne ad vereceğimi bir türlü bulamadım, aslında adı evde ne varsa olabilir :) Kızım yarı yıl tatilinde voleybol kampına gitti. 5 gün evde yoktu, evde derin bir sessizlik oldu. Meğer sesiyle ne kadar evi dolduruyormuş, günümüzü neşelendiriyormuş. Neyse çok şükür geri döndü, ev de eski haline geldi.

Aslında kamp dönüşü için farklı planlarım vardı ama hava nedeniyle gezilerinin bir kısmını iptal edip planlanandan 5 saat erken geleceklerini öğrenince tüm planlarım karıştı. Hemen evdeki malzemeleri kullanarak unsuz, şekersiz bir kek yaptım.

Başka bir tarif için bademleri geceden suya koymuştum, keke kısmet oldu. Suda bekleyen bademlerin kabuklarını soydum ve mutfak robotundan geçirip un haline getirdim.

Yumurtaları yaklaşık 3-4 dk çırptım ve iyice kabarmasını sağladım. Bir portakalın suyunu sıktım ve yumurtalara ekleyip tekrar karıştırdım.
Sonra un haline getirdiğim bademleri,kabartma tozunu ve Hindistan cevizi yağını ekleyip kıvamının koyu hale gelmesini sağladım. (Evde olduğu için Hindistan cevizi yağı kullanıyorum, tabi ki tereyağı veya zeytinyağı da kullanılabilir.)

Kekelere şeker koymadığım için tatlandırmak için kuru meyve eklemeyi seviyorum. Evde incir vardı, 5 inciri ufak parçalar halinde kestim. Son anda aklıma yazdan buzluğa koyduğum vişneler aklıma geldi. 7-8 vişneyi de ikiye kesip ekledim. İncirin tatlılığı ile vişnenin ekşiliği hoş bir karışım oldu.
portakallı şekersiz kek

Şeker ve un içermediği için yarıyıl tatilinde çocuklar için güzel bir alternatif olabilir.

Afiyet olsun.

Malzemeler:

2 adet yumurta
100 gr badem
5 adet kuru incir
1 portakalın suyu
1 pk kabartma tozu (10 gr)
1 yk Hindistan cevizi yağı
7-8 adet vişne

8 yorum

  1. Merhaba,
    Tüm faydalı bilgileriniz için sonsuz teşekkürler öncelikle :) İnanın saatlerdir faydalanıyor ve arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum. Ancak bu tarifte keki kaç derecede pişirdiğiniz yazmıyor sanırım. Paylaşabilir misiniz rica etsem?
    Tekrar teşekkürler.
    Sağlıcakla.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Incelemeye değer bulduğunuz için ben teşekkür ederim:) Hep dereceyi yazmayı unutuyorum, genellikle kekleri 170 C'de 25 dk kadar pişiriyorum. Sevgiler.

      Sil
  2. diğer bir tarifte bir çay bardaği hindistan cevizi unu .bu tarifte 100 gr ,bendede tarrı olmadığı için 100 gr tartamadım ,göz kararı oldu,nasıl olur bilmiyorum. 100 gr nekadar acaba,elinize sağlık ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, gr konusu en büyük sorunum çünkü benim de tartım yok ama bardak yerine gr ile tarifleri hazırlamam ile ilgili de çok mesaj alıyorum:) 100 gr 1 su bardağından biraz az diyebilirim ancak. Sizin de ellerinize sağlık.

      Sil
    2. fena olmadı,badem tozum az kalmış ,bende bir bardak olarak tahmin ettim ,tabi bademin biraz daha hafif olduğu aklıma gelmedi. bardagın yarısını geçti,kalanını keçiboynuzu ve hindistan cevizi( birer kaşık) tamaladım ,bir kaçtane günkurusu ,ve incir koydum yaş meyvem yoktu.kakaolu gibi oldu,ilk gün değilde ikinci günü kızım çok güzel olmuş dedi,bekleyince dahamı lezzetli oldu acaba.teşekkür ederim ,tarifleriniz için.

      Sil
    3. Sizinki de farklı bir deneme olmuş. Onemli olan kızınızın beğemmesi. Ellerinize sağlık. Sevgiler :)

      Sil
  3. Şekeri hayatımdan çıkardığım bu günlerde tam imdadıma yetişen bir tarif oldu. Çünkü canım kek yemek istiyor. ve kendimle savaş halindeyim. Bu tarif sayesinde savaşı ben kazanacağım :) Bu güzel kek tarifi için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikasınız, beğenmenize çok sevindim. Güzel yorumunuz için teşekkur ederim. Sevgiler

      Sil