Peynirli Glutensiz Kek (Ekmek)

peynirli kek tarifi

Uzun süredir ekmek olmadan besleniyorum ama bazen canım kahvaltıda yumurta dışında farklı şeyler yemek istiyor. Bu yüzden yine nohut ununa başvurdum ve mayasız, nohut unundan harika bir ekmek görünümlü kek yaptım.

Mutfak ve Tatlar'ın sayfasında görmüştüm ve görünüşü çok hoşuma gitti. Sonra kızım okuldan çok açım diye gelince "30 dk. bekler misin?" diye sorup hemen mutfağa girdim.

Nohut Unundan Glutensiz Ekmek Tarifi

* İlk önce yumurtaları mikser ile köpürünceye kadar çırptım. Daha sonra zeytinyağı ve yoğurdu ekledim. Bu arada manda sütünden yeni mayaladığım yoğurt süper oldu, bu yoğurttan ekledim :)

* Nohut unu ve kabartma tozunu ekledim, tekrar çırptım. Glutensiz yapabilmek için nohut unu kullandım. Nohut ununun kendine has bir kokusu var, pişerken o koku yayılıyor ama piştikten sonra kesinlikle o kokuyu almıyorsunuz. Emin olabilirsiniz :)

* Bu arada nohut ununu hazır alıyordum ama artık kendi unumu yapmaya başlıyorum. Hatta fermente olan mercimeklerimden hazırladığım unum buzdolabında farklı tarifler için bekliyor. Mercimek Unu Nasıl Yapılır? yazımda detayları paylaştım.

* Son olarak dereotu ve keçi peyniri ekleyip karıştırdım ve kek kalıbına döktüm. Üzerini çörek otu, susam ve çekirdek ile süsledim.

Önceden ısıtılmış fırında 175 C'de yaklaşık 20 dk. pişirdim.

glutensiz kek

Pişerken hafif çatladığı için tam ekmek gibi oldu. Hem glütensiz hem de mayasız bir ekmek yapmış oldum. Bence sizde hemen deneyin :)

Afiyet olsun.

Malzemeler:
2 adet yumurta
1 çb yoğurt
1/2 çb zeytinyağı
100 gr. keçi peyniri
1 paket kabartma tozu
2 yk. doğranmış dereotu
1,5 sb nohut unu
1 tk. tuz

Hiç yorum yok