Mercimek Unlu Naked Cake

mercimek unlu kek

İyi ki doğdun Kurumsal Ev Hanımı :) Her şey bir yıl önce bugün blogu açmaya karar verdiğimde başladı. Ameliyatım üzerinden bir yıl geçmişti ve tam artık işe geri dönerim ben derken başka bir otoimmun hastalıkla karşılaşınca "tamam" demiştim. "Bir süre daha evdesin, hadi bir şeyler yap."

Aslında o dönem hayatım altüst olmuş gibi hissediyordum. Aklımda tonlarca soru vardı. "Ben niye okudum? Niye endüstri mühendisi olup master yaptım ki?" diye söylenip duruyordum.

Sonra Şems-i Tebrizi'nin bir sözü aklıma geldi. “Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye, endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?

Sonra farkettim ki hayatımın aslında altı da güzelmiş, keyifliymiş. 


Sağlıklı, glutensiz, unsuz, tahılsız, rafine şekersiz tariflere odaklandım. Mutfağa girdikçe ve yeni reçeteler ürettikçe daha mutlu oldum. Sonra başkalarının takip edip tariflerimi denediğini görünce daha da mutlu oldum. Sosyal medya arkadaşlarım oldu, televizyona bile çıktım ki bunu hiç beklemiyordum açıkçası :)

Neyse şuanda hem yeşil çayımı yudumluyor hem de bu harika glutensiz şekersiz pastayı yiyorum. Artık tarifini yazmaya başlayabilirim. Naked cake akımına bende kapıldım ve blogumun doğumgünü için bu harika pastayı yaptım. Tabi ki glütensiz, unsuz ve rafine şekersiz :) Bu arada naked cake ne derseniz aslında kaplamasız pasta olarak geçiyor.

Glutensiz, Rafine Şekersiz, Mercimek Unlu Pasta Tarifi

Öncelikle yumurtaları yaklaşık 4-5 dakika iyice köpürene kadar çırptım. Daha sonra yoğurt, zeytinyağı, tahin ve hindistan cevizi yağını ekleyerek karıştırdım. Hindistan cevizi yağı tabi ki şart değil ama evde olduğu için az da olsa eklemeden edemedim.

Yaklaşık 100 gr çiğ bademi mutfak robotundan geçirerek un haline getirdim. Karışıma badem unumu ve mercimek unumu ekledim. Mercimek unumu nasıl hazırladığımı daha önceden anlatmıştım. Linkini aşağıda paylaşıyorum.


Son olarak kabartma tozu, kakao ve tatlandırmak için kuru kayısıları ekledim ve karıştırdım.

Kek kalıbına dökerek önceden ısıttığım fırında 180 C'de 30 dk. pişirdim.

Soracak olanlar için şimdiden yazıyorum, kesinlikle pastanın içinde mercimek olduğu anlaşılmıyor, kokusu da gelmiyor :)

Mercimek ve badem unu, glütensiz ve rafine şekersiz kekim fırında pişerken bende kremasını hazırladım. Aslında krema da diyemeyiz sanırım sos daha uygun bir tanım.

glutensiz pasta

Muz ve keçi sütünü mutfak robotunda karıştırdım. Zaten karışım koyu kıvamdaydı, daha sonra tavada biraz ısıtarak kıvamını daha da koyulaştırdım.

Kek piştikten sonra  ortadan ikiye kesip alt tabanına muzlu sos döktüm. Üzerine de mandalina, kivi ve nar süsledim. Daha sonra kekin üst tabanını ekledim. Burada biraz yavaş davranmak lazım çünkü üst taban kırılsın istemeyiz :)

Son olarak kaplamasız pastanın üzerini de meyveler ile süsledim. Valla tadı muhteşem oldu. Ne diyebilirim ki, bence hemen deneyin, yorumlarınızı da paylaşın :)

Afiyet olsun.

Malzemeler:

2 adet yumurta
3 yk yoğurt
1 çb zeytinyağı
1 yk Hindistan cevizi yağı
1 yk tahin
1 sb badem unu
1 sb mercimek unu
1 pk kabartma tozu
6 adet kuru kayısı
2 yk kakao

Sosu için
1 adet orta boy muz
1/2 çb keçi sütü

Süslemek için
Nar
Kivi
Mandalina

7 yorum

  1. Mercimek unum hazir. Bu tarifi yapmak icin sabirsizlaniyorum. 11 Mart oglumun dogum gunu. Yapmayi dusunuyorum. Yaptiktan sonra mutlaka yorum yapacagim. Selam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ellerinize sağlık. Heyecanla bekliyorum yorumunuzu. Oğlunuzun doğumgünü de kutlu olsun, mutlu yaşlar :)

      Sil
    2. Mercimek ununu denemek icin zaten sabirsizlaniyordum. Dogum gunu oncesi pastanin provasini yaptim ve basarabildigime inanamadim. Mercimek ununun kek olabilecegine once inanmamistim. Sekersiz yasama alisik olmayanlara biraz tatsiz gelebilir ama ben gayet begendim. Ben fark olarak kuru kayisilari blenderden gecirip yumurtayi cirptiktan sonra ekledim ve oyle karistirdim. Tahin yoktu pekmez kullandim 😆 cok fark olurmu bilmiyorum.
      Tesekkurler tarif icin cok anlasilir anlatiyorsunuz. Ben bile yapabildiysem 😄

      Sil
    3. Ellerinize sağlık, afiyet olsun. Hem denemenize hem de beğenmenize gerçekten çok sevindim. Elimden geldiğince sade yazmaya çalışıyorum. Kendinize haksızlık etmeyin, pastanızın resmini gördüm. Harikaydı :)

      Sil
    4. Ellerinize sağlık, afiyet olsun. Hem denemenize hem de beğenmenize gerçekten çok sevindim. Elimden geldiğince sade yazmaya çalışıyorum. Kendinize haksızlık etmeyin, pastanızın resmini gördüm. Harikaydı :)

      Sil
  2. Harikasınız, sizi yeni keşfettim. Artık takipteyim!

    YanıtlaSil