Pırasalı Glutensiz Börek


glutensiz börek

Glutensiz besleniyoruz diye börekte mi yemeyelim yani :) Aslında tarifime "Pırasalı Glutensiz Börek" olarak bir ad verdim ama hala emin değilim. Börek desen börek değil kek desen hiç değil, açıkçası kararsız kaldım:)

Neyse evde pırasa vardı, bir kısmı ile klasik bir pırasa yemeği yaptım, kalanı ise farklı bir şekilde değerlendirmek istedim. 


Pırasalı Glutensiz Börek Tarifi

Pırasa ile glutensiz bir tarif nasıl yapabilirim arayışlarına başladım. 

* Sonuçta dolaptaki pırasaları ince ince doğradım, üzerinde biraz zeytinyağı gezdirip tavada 6-7 dk. pişirdim.

* Sonra aslında patates eklesem ne güzel olur dedim ve 1 adet patatesi rendeledim. Yemek yaparken tarife sürekli yeni tatlar eklemeye bayılıyorum. Bu yüzden de hemen tarifi yazmazsam tabi ki unutuyorum :(

* Pırasayı ve rendelediğim patatesleri bir kaba aldım. Üzerini iki adet yumurta kırdım ve karıştırdım. 

* Daha sonra kabartma tozu, zerdeçal ve mısır unu ekledim. Mısır ununu yavaş yavaş ekledim. Karışımda patateste olduğu için mısır ununa çok ihtiyacım olmadı açıkçası.

* Son olarak rendelediğim keçi peynirini ekledim. Bir fırın kabına döktüm, üzerini çörek otu ve susam ile süsledim.

Fırında 180 C'de yaklaşık 25 dk. pişirdim. Nasıl bir lezzet oldu anlatamam. Bir sonraki güne kesin kalır derken piştiği akşam bitti.

Eğer sizde glutensiz bir börek yapmak isterseniz bu tarifi kesinlikle deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Malzemeler:

4 sap pırasa
1 adet orta boy patates
2 adet yumurta
1 yk kabartma tozu
1 çb. mısır unu
1 yk. zerdeçal
2 yk zeytinyağı
Keçi peyniri rendesi (biz bol peynirli sevdiğiniz için yaklaşık 4-5 yk rendelenmiş peynir ekledim. Peynir cinsine göre veya isteğinize göre oranı değiştirebilirsiniz.)
Tuz
Süslemek için çörek otu, susam

Daha önceden Pırasalı, Mısır Unlu Minik Kekler yapmıştım. Onu da inceleyebilirsiniz.

5 yorum

  1. Elinize sağlık sizi bu glutensiz tarifleriniz için takdir ediyorum hepsi iyi güzel fakat şunu belirtmek istiyorum çoğunlukla kullandığınız malzemeler her kesimin kolaylıkla ulaşabileceği cinsten değil yani malesef sadece gelir düzeyi daha yüksek bir gruba hitap ediyor gibi bunu da ufak bir eleştiri olarak kabul edin lütfen çünkü o malzemeler bizim ülkemizde herkesin kolaylıkla alabileceği fiyattan satılmıyor malesef sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bu konu bütün glutensiz beslenenlerin sorunu:( Çölyak dernekleri de firmalarla ürün fiyatlandırması hakkında çalışmalar yapıyor.Umarım yeni yılda bazı değişiklikler yapılabilir.Ama bu tarif bence standart ve herkesin evinde bulunabilecek malzemeler ile hazırlandı. Guzel yorumlarınız ve duyarlılığıniz için ayrıca teşekkür ederim.

      Sil
  2. Eleştirime düzgün ve gayet güzel bir dille yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim zaten bu tarifinize diyecek lafım yok, başka tarifleriniz de vardır muhakkak eminim benim demek istediğim herkes sizin kadar yani bu hastalığa yakalananların hepsi sizin kadar şanslı değil malesef, yine de tarifleriniz için teşekkürler en azından bunlara ulaşabilecek kişiler ne kullanacaklarını bilirler sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Tarif çok hoş görünüyor yk yemek kaşığı ise zerdeçal ve kabartma tozu için fazla gelmez mi? Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, zerdeçal miktarı damak tadına göre ayarlanabilir. Ben verdiği rengi ve tadı sevdiğim için tariflerime genellikle eklemeye çalışıyorum. Zerdeçal için 1 tatlı kaşığı da yeterli olabilir. Kabartma tozunu ise puf puf olması için kullandım. Sevgiler :)

      Sil