Kestaneli Şekersiz Muhallebi

şekersiz muhallebi

Kış gelince benim için en önemli besin kaynaklarından biri kestane oluyor. Bence her öğünde farklı şekillerde kullanılabilir.

Keşke imkanımız olsa da sobada kestane pişirebilsek, çocukluk anılarımıza geri dönebilsek:)
Sobalı evden kaloriferli eve ben ilkokul beşinci sınıfa geçtiğimde taşınmıştık. Kaloriferin üzerinde de kestane yapılabileceğini iddia etmiştim ama olmamıştı. Çok bozulmuştum :(

Neyse her hafta birkaç defa kestane yemeye çalışıyorum ama bu sefer çok farklı bir lezzet denedim. Şekersiz Kestaneli Muhallebi yaptım, nasıl güzel oldu anlatamam.

Şekersiz Kestaneli Muhallebi Tarifi

Şimdi tarife geçiyorum:)

* Önce orta boy diyebileceğimiz 12 kestanenin kabuğunu ortadan kesip yaklaşık 15 dk. haşladım. Haşladıktan sonrası biraz uğraştırıyor. 

* Kestanenin kabuklarını soydum. Sonucun güzel olacağına inandığım için bu aşamada azimle devam ettim:)

Bu muhallebiyi yaparken manda sütü kullandım. Artık biliyorsunuz zaten, gluten intoleransım olduğu için ve gluten intoleransı ile laktoz intoleransının kardeş olduğu söylendiği için inek sütü kullanmıyorum. Tabi ki siz dilediğiniz süt türü ile yapabilirsiniz.

* Manda sütünü tencereye boşalttım, haşladığım kestaneleri içine ekleyip 5 dk. kadar pişirdim. Daha sonra rondadan geçirip koyu bir kıvam elde ettim. 

* Şeker kullanmayacağım için aroma vermesi için hindistan cevizi rendesi ve hindistan cevizi yağı ekledim, ayrıca kıvamı biraz koyulaştırmak için chia tohumu ekledim.


Ufak bir not: Tabi ki nişasta kullanacaklar için chia tohumuna ihtiyaç yok, nişasta veya pirinç unu ile koyu kıvamı sağlayabilirler. Mısır nişastası yerine bağırsak sağlığına negatif etkisi olmadığı belirtilen tapyoka nişastasını da tavsiye ederim.

Yaklaşık 5 dk. daha pişirip kaplara döktüm. Sonuçta şekersiz harika bir kestaneli muhallebi elde ettim.

Bence bebekler veya çocuklar içinde çok besleyici bir öğün, büyüklere de tok tutacak bir ara öğün:)

Afiyet olsun.


Malzemeler:


12 adet kestane
1/2 kg manda sütü
2 yk hindistan cevizi rendesi
1
yk hindistan cevizi yağı
1 yk chia tohumu

Süslemek için nar

2 yorum

  1. Neden laktozsuz süt ve siyez bugdayi kullanmiyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, gluten intoleransı olanların siyez buğdayı tüketmesi pek önerilmiyor çünkü içinde gluten var sadece diger buğday türlerıne göre daha az var. Ayrıca doktorum manda ve keçi sütü tüketmemi önerdi bu yüzden laktozsuz sütü tercih etmiyorum.

      Sil