Hafif ve Çıtır Glutensiz Krakerler

glutensiz kraker

Bazen acaba tarifleri okuyanlar benim için "biraz kendini beğenmiş" diye düşünüyorlar mı diye aklımdan geçiyor ama valla bu krakerler çok güzel oldu :)

Kalabalık bir ekibin de onayını aldı, bu yüzden rahatım açıkçası. Çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz ve pratik hem de çok sağlıklı bir tarif. 

Çocuklar için de fazlasıyla güzel bir atıştırmalık hem glutensiz hem de paketli gıdalara rakip olabilecek lezzette :)

Glutensiz Kraker Tarifi

Yapım aşaması çok pratik. Yumurta alerjisi olanlar genellikle keten tohumu kullanıyorlar çünkü keten tohumu kısa süre suda beklediğinde yumurta beyazı kıvamında bir jel oluşuyor. Bir çok tarifte rahatlıkla kıvam arttırıcı olarak kullanılabiliyor. Bu yüzden bende kraker tarifimde kullandım.

* Keten tohumunu yaklaşık bir saat suda beklettim ve kıvamı iyice koyulaşınca diğer malzemeleri ekledim. 

* Kabak çekirdeği (iri olmasın isterseniz karışıma eklemeden önce biraz ezebilirsiniz, ben öyle kullandım), ay çekirdeği, çörek otu, zerdeçal, tuz, tatlı kırmızı biberi de keten tohumu karışımına ekledim.

* Karışımı yağlı kağıda kare şeklinde ve ince bir tabaka halinde yaydım. Üzerine de parmesan peyniri rendeledim. Hafif tuzlu ve kıtır bir tat veriyor.

* Fırında 180 C'de önce 5 k. pişirdim. Sonra ufak kareler halinde kestim böylece piştikten sonra kırması çok daha rahat oluyor.

Daha sonra 45 dk. daha pişirdim. Piştikten sonra hemen fırından çıkarmayın çünkü soğumadan kırarsanız şekilleri bozulabiliyor.

Hem pratik hem de çok lezzetli, glutensiz tuzlu bir kraker tarifi.

Afiyet olsun.

Malzemeler:
1 çay bardağı keten tohumu
2 yk çörek otu
1 yk zerdeçal
2 yk ay çekirdeği
2 yk kabak çekirdeği
1 tk tatlı kırmızı biber
Tuz
Parmesan peyniri (isteğe bağlı)

Hiç yorum yok