Zencefilli Kurabiye (şekersiz-glutensiz)

şekersiz kurabiye

Birkaç hafta önce instagram hesabımda hızlıca yapmak zorunda kaldığım bir zencefilli, şekersiz, glutensiz kurabiye paylaşmıştım. Kızımın okulundan başını çarptığı için aramışlardı ve okula koşup onu hastaneye götürmem gerekmişti. Neyse dikiş atılmadan halledilmişti. Eve gelince sanki hep yermişiz gibi zencefilli kurabiye istemişti:) Bende en hızlısından bir kurabiye hazırlamıştım. 

O kadar çok soru gelmişti ki ben bile şaşırdım:) Sonra tarifi tekrar deneyerek güzel bir tarif vereceğimi paylaşmıştım. İşte o gün bugün :)

Şekersiz, Glutensiz, Zencefilli Kurabiye

* İlk önce badem ve cevizleri yarım saat ılık suda bir kasede beklettim. Böylece daha rahat kullanıyorum ve yumuşuyor. 

* Hurmaları da ayrı bir kapta ılık suda beklettim. Rafine şeker kullanmadığım ve tarifleri şekersiz hazırladığım için hurmayı tercih ediyorum.

* Sonrasında badem, ceviz ve hurmaları mutfak robotundan geçirdim, homojen bir karışım sağladım. 

* Bu karışımı bir kaba alıp yumurta, bal, tarçın, zencefil ve unu ekleyerek karıştırdım. Buzdolabında hamuru yaklaşık 30 dk. beklettim.

* Daha sonra hamuru yağlı kağıt arasına koyup açtım ve kalıplar ile farklı şekillerde hamuru kestim. Damla çikolata ile süsledim. 170 C'de 20 dk pisirdim.

Kıtır kıtır, şekersiz, glutensiz, zencefilli bir kurabiye hazırlamış olduk.

Afiyet olsun.

Malzemeler:
1çb çiğ badem
1 çb ceviz
4 adet hurma
3 yk glutensiz un
1 adet yumurta
1 yk bal
1 tk tarçın
1 çk zencefil (biraz daha fazla ekleyebilirsiniz)
Süslemek için damla çikolata

2 yorum

  1. Hangi marka glutensiz un kullanıyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, genellikle glutensiz un kullanmamaya çalışıyorum. Nadir olsa da kullandığım da Söke Glutensiz Un kullanıyorum. :)

      Sil