Unsuz, şekersiz, yumurtasız kurabiyeler :)

unsuz kurabiye


Ekim ayı geldi, hoşgeldi :) Umarım hepimiz için harika bir ay olur. Hepimize güzel haberler getirsin. Güzel mesajlarınız, destekleyen yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Güzel mesajlar geldikçe bende çok motive oluyorum, daha fazla üretmeye çalışıyorum.

Geçen günlerde bir takipçim çocuğunun yumurtaya alerjisi olduğunu ve bazı tarifleri de yumurtasız paylaşmamı istedi. Tabi ki şeker koyma, un koyma, glütensiz olsun, yumurtasız olsun diye uğraşınca epey zor oluyor ama başardım :)
Unsuz, şekersiz, yumurtasız, glütensiz harika bir kurabiye yaptım. Kızımın okuldan gelmesine 15 dk. vardı, bir şeyler hazırlamış şekilde onu karşılamak istedim. Buzdolabına baktığımda iki adet muz vardı, hemen onlardan ne yapabilirim diye düşündüm.

* Muzları çatalla ezdim daha sonra hindistan cevizi rendesi ve chia tohumu ekledim. 

* Muz aslında gereken tadı veriyor ama kuru kayısı da ekleyerek farklı bir tat vermek istedim. Kuru kayısıları minik minik doğradım, karışıma ekledim.

* Çiğ bademleri mutfak robotundan geçirdim ancak tam toz haline getirmeden parçalı olarak bıraktım. 

* Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra buzdolabında 5 dk. beklettim. Kaşık yardımı ile fırın tepsisine şekil vererek koydum. Fırında 10 dk. 150 C'de pişirdim.

Kızım ba-yıl-dı. Hem güzel bir atıştırmalık hem de okullarda ikindi kahvaltısı için öneri arayan annelere pratik bir örnek oldu.

Unsuz, şekersiz, glütensiz, yumurtasız kurabiyeler kısa sürede hazırlandı.

Ufak bir not: Kurabiyenin ana maddesi muz olduğu için yapıldığı gün tüketilmesi daha iyi olur. Ertesi güne kaldığında kararma yapabilir.

Eğer nasıl yapıldığının videosunu izlemek isterseniz Youtube kanalım linkinden ulaşabilirsiniz :)
Afiyet olsun.

Malzemeler:
2 adet muz
2 yk hindistan cevizi
2 yk chia tohumu
5 adet kuru kayısı
1 çb çiğ badem

Hiç yorum yok