Kış Çaylı Şekersiz Muhallebi


kış çaylı muhallebi

Yine bir akşam 24 Kitchen'da Gabriele Sponza'nın programını izlerken farklı bir tarifle karşılaştım. Her zaman olduğu gibi tarifi biraz değiştirdim tabi ki :)

Kızım muhallebi yemeyi çok sever bende farklı şekillerde yapmaya çalışıyorum ama kış çaylı hiç yapmamıştım. Harika bir aroması oldu. Hatta kızımı dilini bardağın içine sokmuş son kalan kısımları yalamaya çalışırken buldum ki bu sahne sanırım beni en mutlu eden kısmı oldu.

Artık kış geldiğine göre her yerde virüsler gezdiğine, ilk öksürükler başladığına göre kış çaylı, şekersiz bir muhallebi harika olur diye düşündüm.

Yine farklı malzemeleri birleştirdim ve harika bir lezzet ortaya çıktı. Öncelikle belirtmek istiyorum, nişasta kullanmadım :) Bir tarifimde nişasta kullanmıştım sadece bir kaşık, o kadar çok mesaj geldi ki, inanamadım. Sanki Türkiye'de ilk ben kullandım, tamam kızmayın kullanmıyorum :)

Nişasta veya pirinç unu yerine kıvam arttırıcı olarak kinoa unu kullandım. Zaten kinoa ununu bir tek muhallebi de kullanmamıştım, onda da denedim tam oldu :) Ufak bir bilgi de eklemek istiyorum. Dilerseniz bağırsaklara rahatsızlık vermeyen tapyoka nişastası kullanabilirsiniz. Biraz araştırdığınızda faydaları zaten karşınıza çıkacaktır.

Kış Çaylı Şekersiz Glutensiz Muhallebi Tarifi

* Kış çayının içinde ıhlamur, papatya, adaçayı, hibiskus, kuşburnu, karanfil, elma ve nane yaprakları vardı. Öncelikle kış çayını evdeki temiz bir tülbentin içine döktüm ve tülbenti sıkıca bağladım. 

* Tülbent kullanmak istemezseniz file de olur ama bizim evde yoktu :( Daha sonra süt kaynayana kadar çayı sütün içinde tuttum. Süt ısındıkça çayın aroması süte geçmeye başladı ve mutfakta şahane bir koku oldu.


* Yaklaşık 15 dk. sonra çayı sütün içinden çıkardım. Ayrı bir kapta kinoa unu ile birkaç kaşık sütü karıştırıp topak kalmadıktan sonra tenceredeki süte ekledim. Kıvamı koyulaşana kadar karıştırdım.

* Çay güzel bir aroma verdi ama yine de biraz daha lezzeti arttırmak için içine bal ve hindistan cevizi ekledim.

Çaylı bir muhallebi olduğuna göre ona yakışan çay bardağında sunum yapılmasıydı.

Kış çaylı, şekersiz, glutensiz bir muhallebi tarifini de paylaşmış oldum.

Afiyet olsun.

Malzemeler:

750 ml keçi sütü
4 yk kinoa unu
3 yk bal
2 yk hindistan cevizi rendesi
4-5 yk kış çayı
Süslemek için ceviz, badem vb. size kalmış :)

4 yorum

  1. Vallahi şahane, elinize sağlık :)) Renginin bu denli beyaz olmasına şaşırdım biraz, hibuskus ve kuşburnu nedeniyle hafif de olsa pembe renkte olması mümkündür diye düşündüm tarifi okurken ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :) Haklısınız aslinda tulbent pembe oldu ama sütün benimde tahmin ettigim kadar rengi değişmedi. Hatta sonunda çıkartırken biraz sıktım :) Sanırım cayin karisimina gore degisiklik gosteriyor. Sevgiler

      Sil
  2. elinize sağlık,sizin kinoa ve chia tohumları için bir tereddütünüz varmı,zararları var diyede okumuştum.ithal ürün almayında diyorlar siz ne düşünüyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli tüketmeyi bende anlamlı bulmuyorum ancak arada bir kinoa salatası yapmanın veya chiali pudingler yapmanın besin çeşitliliği açısından faydalı olacağını düşünüyorum. En azından doktorlarım ve okuduğum kaynaklar bu şekilde yönlendirdi. Sevgiler:)

      Sil