İncirli Kek (glutensiz - şekersiz)

incirli kek

Keşke fırından çıktığında kokusunu saklayabileceğim ve size gönderebileceğim bir teknoloji olsa ama ne yazık ki yok :( Bu yüzden bence en kısa sürede sizde bu şekersiz, glütensiz, içinde yok yok olan incirli keki deneyin.

Mor ve kabuğu kalın olan incirler benim için çok önemlidir çünkü çocukluğumu hatırlatıyor. Dedemlerin bahçesindeki incir ağacına her gün gidip incirlerin ne kadar büyüdüğünü kontrol eder, heyecanla yiyeceğim günü beklerdim. "İncir ağacından düşen ölür." diye bir söz duyduğum için de dallarına çıkmaya çok korkardım. Aynı bahçedeki kalın kabuklu mor incirleri görünce dayanamadım hemen aldım. Biraz yedik kalanları da kek oldu:) Bu yüzden bu kek benim için çocukluğum oldu.
Neyse şimdi tarife geçebiliriz, açıkçası farklı birçok lezzeti karıştırdım. İçinde yoğurtta var tahin de hurma da :)

İncirli Kek Tarifim

Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı ile yumurtayı iyice karışana kadar mutfak robotunda çırptım. Daha sonra yoğurdu ekledim. Tam o sırada aslında tahin de bu keke yakışır diye düşündüm ve hemen tahini de karışıma ekledim.

* Kinoa ununu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırdım. Bu arada evdeki kinoa unu bittiğine göre yeni glutensiz un denemelerine başlayabilirim. Sanırım sırada Hindistan cevizi unu olacak :)

* Sıvı ve kuru malzemeleri birbirine karıştırdım. En son ufak ufak doğradığım hurmaları karışıma ekledim.

* Keki 23 cm'lik kelepçeli kek kalıbında pişirdim. Pişirmeden önce ufak bir yaramazlık yaptım ve kek kalıbının tabanına birkaç parça %80 oranında kakaolu çikolata ekledim ki pişerken erisin ve tabana yayılsın.

* Kek karışımını kalıba döktükten sonra ortadan ikiye böldüğüm incirleri ekledim. Fırında 180 C'de yaklaşık yarım saat pişirdim. Kullandığım incirler iriydi bu yüzden kek pişince incirleri geçmedi, size de iri incir kullanmanızı tavsiye ediyorum.

* İncirler piştikçe hafif sulandı ve kek çok güzel bir tat verdi. Şekersiz bir kek olduğu için incirin ve hurmanın şekeri ailecek bize yeterli geldi.

Umarım en kısa sürede sizde denersiniz.

Afiyet olsun :)

Malzemeler:
50 gr tereyağı
1,5 sb kinoa unu (un çeşidi sizin tercihinize göre değişiklik gösterebilir.)
2 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
2 yk tahin
6 hurma
4 yk keçi yoğurdu
Kek kalıbı tabanına birkaç parça çikolata (isteğe bağlı)
4 adet iri incir

Hiç yorum yok