Ratatouille (Ratatuy)


ratatuy

Ratatouille aslında geleneksel bir Fransız yemeğidir ama çoğumuz şef olma hayaliyle önündeki tüm engelleri aşmaya çalışan çılgın fare Remy'nin hikayesinde tanıdık.

Filmi kızımla kaç defa izledik bilmiyorum ama her seferinde aynı heyecanla izliyoruz. En iyi animasyon filmi dalında Oscar ödülü almasına şaşmamalı. Mutfakta bir fare olması hatta yemekleri onun yapması çok rahatsız edici ama çok eğlenceli bir film :)

Eğer filmin fragmanını izlemek isterseniz linkten ulaşabilirsiniz.

Yemeğin hazırlanışı çok basit ama aynı zamanda çok lezzetli. Yemeğin tek bir püf noktası var, en kritik konu sebzelerin eşit ve çok ince doğranmasıdır. İlkokulda çocuğu olanlar iyi bilir, sebzeleri doğradıktan sonra sıra örüntü yapmaya geliyor yani aynı sıra ile sebzeleri dizmeye :) Yemeği yaparken matematikte çalışmış olduk.


Patlıcan, sarı kabak, yeşil kabak, havuç ve soğan kullandım. Sıra ile bütün sebzeleri incecik doğradım. Daha sonra domates rendeledim ve biraz sarımsak ile tavada pişirdim. Fırın kabının tabanında karışımı döktüm ve sebzeleri sıra ile dizmeye başladım. Daha sonra üzerine çeşitli baharatlar da ekleyebilirsiniz.

Sebzeleri dizdikten sonra pişirmeden önce üzerini yağlı kağıt ile kaplamanız gerekiyor ama kenarlarını tam kapatmayın ki hava alsınlar.

Hem sağlıklı hem de çok pratik bir yemek olan Ratatuy'u umarım en kısa sürede sizde denersiniz.

Afiyet olsun.

Malzemeler:

1 adet patlıcan
1 adet sarı kabak
1 adet yeşil kabak
1 adet soğan
1 adet domates
Zeytinyağı, tuz, nane

Hiç yorum yok