Şekersiz Çikolata


şekersiz çikolata tarifi

Çikolata sevgisi yaş tanımıyor, çevremde her yaştan herkes çikolatayı seviyor ama bir gerçek var ki çoğu çikolata çeşitli katkı maddeleri ve fazlasıyla şeker içeriyor.

Bu yüzden bazen ev yapımı çikolata tariflerine odaklanmaya çalışıyorum. Madem hepimiz için önemli o zaman sağlıklı olanları, şekersiz çikolataları rahatlıkla yiyelim :)


Geçen gün English Home'a girdiğimizde kızım elinde silikon bir kalıp ile geldi. "Bu kalıpla bana çikolata yapar mısın?" dedi. O zaman daha iyi anladım ki tariflerim beğeniliyor ve yeni talepler var:) İşte bu tarif böyle başladı.

Şekersiz Çikolata Tarifim:

Yoğun ilgi göreceğinden emin olacağınız bir tarif:) Önce Hindistan cevizi yağı ve kakaoyu bir tavada düşük ısıda karıştırdım. Daha sonra yavaş yavaş rendelenmiş hindistan cevizini ve kakao çekirdeklerini ekledim, birkaç dakika daha karıştırdım. Kakao çekirdeği kullanmak tamamen sizin tercihinize kalmış, sadece kakao da kullanabilirsiniz. Daha önceden başka bir tarifim için kakao çekirdeği almıştım ve evde olduğu için şekersiz çikolata tarifime ekledim.

Genellikle ev yapımı çikolata tariflerine kıvam arttırıcı olarak un ekleniyor ancak ben çikolatayı da glutensiz yapmaya çalıştığım için  çok az kinoa unu kullandım.

Şekersiz bir çikolata yaptığım için tat vermek amaçlı kuru üzüm ekledim.  Kuru üzümü eklemeden önce sıcak suda bekletmedim çünkü tavadaki karışım sıcak olduğu için hemen yumuşadı. Tüm karışımın içine kuru üzümü ekledikten sonra kalıplara döktüm ve dondurucuda birkaç saat beklettim.

Çok kolay, şekersiz, glutensiz ev yapımı bir çikolata yapmış olduk. Eğer sorularınız olursa yorum olarak yazabilirsiniz. En kısa sürede cevaplamaya çalışacağım.

Afiyet olsun.

Malzemeler:

3 yk Hindistan cevizi yağı (tereyağı da kullanılabilir.)
2 yk kakao
1 yk Hindistan cevizi rendesi
1 tk kinoa unu
1 tk kakao çekirdeği
1 yk kuru üzüm

*Tarifimin glutensiz olmasını istediğim için kinoa unu ekledim ancak siz un veya nişasta ekleyerek benzer kıvamı elde edebilirsiniz.





6 yorum

  1. Merhaba kakao ve kakao cekirdegini nereden temin ediyorsunuz acaba? Bazilari saf kakao olmuyor da ondan soruyorum. Simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, genellikle internetten www.aradolu.com internet sitesinden alıyorum. Sevgiler

      Sil
  2. Kakao cekirdekleri eriyor degilmi??birde kuru üzüm yerine ne kullanabilir,hiç sevmiyorumda kuru üzümü. .Akça ağaç surubu kullanıyorum hep seker yerine ama sıvı olduğu için kıvamına etki edermi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kakao çekirdekleri erimiyor. Mutfak robotundan geçirip toz haline getirebilirsiniz. Kuru üzüm yerine bal ekleyebilirsiniz Akça ağaç surubunu hiç kullanmadım bu yüzden yorum yapamıyorum.

      Sil
  3. Merhaba:) keçiboynuzu unu eklesek olurmu onunda tadı tatlı aromalı olduğundan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Tabi ki olur, bazen bende ekliyorum. Aroması güzel oluyor.

      Sil