Şekersiz Reyhan Şerbeti

şerbet tarifi

Şekersiz Reyhan Şerbeti Tarifi

Geçen hafta pazardan biraz fazla yeşillik almışız, hepsini bitiremedik. Çiğ beslenme önemli ama sürekli de salata yiyemeyeceğimize göre biraz arttı :)

Reyhanlar pek tercih edilmedi ve sona kaldı, bozulmasınlar diye çözüm üretmeye çalışırken aklıma şekersiz şerbet fikri geldi. Tabi ki şerbet benim tarzımda ve şekersiz yapıldı. Aslında yaparken pek umutlu değildim ama sonuç gerçekten güzel oldu, ramazan ayının ruhuna da uygun oldu:)


Reyhanı kaynatırsam acı olabileceğini düşündüğüm için kaynatmak yerine sıcak su ile demledim böylece rengi yavaş yavaş suya geçti. Tencereye reyhanları koydum ama hiç doğramadım bütün olarak koydum. Ayrıca farklı bir tat vermesi için karanfil ve kabuk tarçın ekledim.

Standart şerbet tariflerinde çok fazla şeker var ama ben şeker kullanmadığım için mümkün olduğunca tat verebilecek malzemeler ekledim, hurma ve kuru kayısı gibi.

Özetlemek gerekirse reyhan, kabuk tarçın, karanfil, hurma, kuru kayısı, limon suyunu tencereye ekledikten sonra üzerine kaynar su ekledim ve demlenmesi için 1 saat beklettim. Rengi yavaş yavaş suya geçti ve harika pembe bir renk aldı.

Demleme işlemi bittikten sonra bir süzgecin içine tülbent koydum ve bu şekilde süzdüm. Böylece hiç bir tortu şerbete geçmedi. Bulanık görünmesini böylece engelledim.

Dolapta birkaç saat soğuttuktan sonra şekersiz reyhan şerbetinizi tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Malzemeler:

8 bardak su
1 demet reyhan
5 adet karanfil
1 adet kabuk tarçın
2 adet limon suyu
2 adet hurma
4 adet kuru kayısı
Şeker (isteğe bağlı olarak demleme işlemi sonrasında tadına bakarak ekleyebilirsiniz.)

2 yorum